Cucka jeka

Bulatović i Nikčević: Čast je sarađivati sa Đuričićem

Sa Dragoljubom Đuričićem, gitarski duo prvi put je svirao prije nekoliko mjeseci na koncertu u KIC-u, a Bulatović obećava da će se nastup na Cuckoj jeki znatno razlikovati
0 komentar(a)
Darko Nikčević Srđa Bulatović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Darko Nikčević Srđa Bulatović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 05.08.2013. 20:23h

Nakon što su se vratili iz Italije gdje su održali koncert u okviru „Pescara International Music Festivala”, crnogorski gitaristi Srđan Bulatović i Darko Nikčević nastupiće na Cuckoj jeki, koja će biti održana 10. avgusta u Kobiljem Dolu.

"U Peskari je bilo lijepo, publika je odlično prihvatila naš nastup opisujući ga kao autentičan i jednostavan. Čak smo prodali dosta naših diskova. Do sada smo mnogo puta svirali u Italiji i svaki naš koncert tamo, u kojem god da smo gradu svirali, bio je odličan. Italija važi za zemlju muzike, a njihovi ljudi vole taj spoj klasične i flamenko gitare sa nepravilnim balkanskim ritmovima", priča svoje utiske za Vijesti Srđan Bulatović.

U Peskari Nikčević i Bulatović, između ostalih, izveli su i kompozicije koje su se našle na sa albuma “Sinergija” i ”Dodir Crne Gore”.

"Pored autorskih kompozicija koje su već objavljene, na festivalu „Pescara International Music” takođe smo odsvirali i djela koja spremamo za naš novi album. To je ujedno bio i prvi put da negdje u inostranstvu sviramo te kompozicije koje će se tek naći na našem CD-u koji će se navjerovatnije zvati ”Ritmiko”, a posebno nas raduje to što se i taj dio programa svidio publici," pohvalio se Bulatović.

Kompozicije za novi album uveliko spremaju, a gitarista najavljuje da će na njemu biti dosta gostujućih muzičara, a jedan od njih je i Đuričić.

"Nama se sviđa kako on svira, a njemu ono što mi radimo, tako da sarađujemo na obostrano zadovoljstvo. Dragoljub, što kažu “ne lupa bubnjeve”, već melodikom nas uvodi i inspiriše da mi temu dalje razrađujemo. Dakle, on nas svojim sviranjem “ne poklapa”, već nas sluša i samim tim ta naša djela upotpunjuje," objašnjava Bulatović koji se raduje nastupu na Cuckoj jeki. Sa Dragoljubom, prvi put su svirali prije nekoliko mjeseci na koncertu u KIC-u, a Bulatović obećava da će se nastup na Cuckoj jeki znatno razlikovati.

"Za publiku u Kobiljem Dolu pripremili smo premijeru. Naime, na Cuckoj jeki sviraćemo upravo te nove kompozicije koje će se naći na našem albumu, a u kojima nam gostuje Đuričić," zaključuje Bulatović.

Sa Dragoljubom Đuričićem, gitarski duo prvi put je svirao prije nekoliko mjeseci na koncertu u KIC-u, a Bulatović obećava da će se nastup na Cuckoj jeki znatno razlikovati