Večeras startuje Hip hop festival u Budvi

Prisustvo festivalu će biti besplatno, a večeras nastupaju Radio Katakomba, Bacili, Meštri O' Majka, Suba Đošulica
51 pregleda 7 komentar(a)
Radio Katakomba, Foto: Privatna arhiva
Radio Katakomba, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 03.08.2013. 10:41h

BU2 Hood Music Fest, posvećen hip hop zvuku održaće se večeras od 21 sat, između crkava u budvanskom u Starom gradu, a na njemu će nastupiti Radio Katakomba, Bacili, Meštri O' Majka, Suba & Đošulica i Zika iz naselja.

Prisustvo festivalu će biti besplatno, a upravo je budvanski kolektiv Radio Katakomba stao iza projekta kao organizator.

"Ideja da se napravi hip hop festival postoji već duže vrijeme jer mislimo da je Budva kao grad pogodna za tako nešto s obzirom da postoji više zanimljivih lokacija za održavanje i da u muzičkom tj. kulturnom smislu, u gradu gotovo da ne postoje hip hop dešavanja", saopštio je za "Vijesti" Jovan Lazarević, član kolektiva poznatiji pod pseudonimom Jollanda.

On je otkrio da se tek ovog ljeta prvi put pojavila mogućnost da se napravi dešavanje ovog tipa, zahvaljujući ljudima iz Grad teatra i Turističke organizacije Budva.

Lazarević je kazao da bi bilo lijepo da događaj postane tradicionalan, ali da u ovom trenutku nije zahvalno pričati o planovima za drugi festival, jer prvi tek treba da se održi.

"Svakako ćemo se potruditi da u narednom periodu stvorimo uslove za sadržajniji, kvalitetniji i veći festival", obećao je on.

Lazarević je kazao da su se za debitantsko izdanje festivala organizatori potrudili, shodno mogućnostima, da prvenstveno okupe predstavnike crnogorske rep scene za koje su sigurni da će napraviti dobru atmosferu i odličnu žurku.

Tako će Meštri O’ Majka, grupa iz Herceg Novog, zajedno sa reperima Subom i Đošulicom predstaviti svoje pjesme po prvi put, dok će nikšićki reper Bacili promovisati nedavno objavljen solo album "Plan C". Radio Katakomba će izvesti pjesme sa svoje dvije kompilacije.

Bonus video: