Bijelo Polje: Počinje festival tamburaških orkestara

Završnica festivala rezervisana je za nastup popularnog kantautora Kemala Montena
1 komentar(a)
Festival tamburaških orkestara Bijelo Polje, Foto: Arhiva "Vijesti"
Festival tamburaških orkestara Bijelo Polje, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 02.08.2013. 15:30h

Dvodnevni Festival tamburaških orkestara, koji će okupiti 16 ansamabala iz Crne Gore i regiona, počeće večeras u Bijelom Polju.

Festival će biti održan pod pokroviteljstvom Opštine, a u njegovoj organizaciji učestvovaće bjelopoljski Centar za kulturu.

Festival će večeras otvoriti Omladinski tamburaški orkestar CG, a nakon njih na pozornici na trgu nastupiće orkestri Garavi iz Vinkovačkih Vođinaca (HR), Akustiko bend iz Tuzle (BiH), Serenada iz Novog (MNE) i Izvor iz Đakova (HR)

Umjetnički direktor Festivala Milorad Miranović podsjetio je da je prije 11 godina, kada je ta manifestacija osnovana, u Crnoj Gori bilo šest orkestara čiji članovi nijesu bili mlađi od 40 godina.

„I niko, izuzev jednog od njih, nije znao da svira po notama. Danas je situacija potpuno drugačija, jer više od 100 djece iz ovog grada sviraju instrumentalnu muziku" kazao je Miranović, prenosi Radio Bijelo Polje.

Festival će večeras, u 20 sati i 30 minuta, otvoriti Omladinski tamburaški orkestar Crne Gore, a nakon njih na pozornici na trgu nastupiće orkestri Garavi iz Vinkovačkih Vođinaca (HR), Akustiko bend iz Tuzle (BiH), Serenada iz Novog (MNE) i Izvor iz Đakova (HR).

Prve večeri nastupiće i gosti festivala Reuf Feković, Boki Milošević i Branka Šćepanović uz pratnju Atlas benda.

Druge festivalske večeri Bjelopoljci će moći da uživaju u nastupu orkestra Zvuci sa Ribnice, a nakon njih nastupiće lokalni ansambl Limski biseri, Gradski tamburaški orkestar iz Pljevalja, bjelopoljski orkestar Muzički signali, Alma Subašić i Akustiko bend iz Tuzle i Bjelopoljski tamburaši.

Završnica festivala rezervisana je za nastup popularnog kantautora Kemala Montena.

Bonus video: