Bulatović i Nikčević na festivalu u Peskari

Na koncertu ćemo izvesti djela sa prethodna dva autorska kompakt diska ”Dodir Crne Gore” i „Sinergija”
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.07.2013. 16:01h

Crnogorski duo gitara Srđan Bulatović i Darko Nikčević otputovali su za Italiju gdje će danas nastupiti na Internacionalnom muzičkom festivalu u Peskari.

- Ovo će nam biti prvi put da sviramo u Peskari. Prije tri godine smo se upoznali sa umjetničkim direktorom festivala i pozvao nas je da učestvujemo. Ove godine festival slavi jubilej, 20 godina postojanja, i trajaće mjesec dana, a na njemu će se, pored italijanskih muzičara predstaviti i naše kolege iz Evrope i svijeta. Zato nam je veoma drago što smo i mi dobili priliku da budemo dio takve manifestacije - istakao je za “Vijesti” Darko Nikčević.

Crnogorski duo gitara predstaviće se svojim autorskim radom, koji je dijelom inspirisan tradicionalnom muzikom Crne Gore, a takođe, u njemu se osjeća uticaj Mediterana, Orijenta i Balkana.

- Na koncertu ćemo izvesti djela sa prethodna dva autorska kompakt diska ”Dodir Crne Gore” i „Sinergija”. Takođe ćemo iskoristiti priliku da vidimo kako italijanska publika reaguje na neke nove kompozicije koje ovih dana snimamo - obećao je Nikčević.

Kako je istakao, album koji je u pripremi donijeće 11 kompozicija, a na njemu će učestvovati više instrumentalista nego na "Sinergiji". Nikčević najavljuje da će se novi projekat pojaviti do kraja godine.

Galerija

Bonus video: