Uskoro: Duet Fredija Merkjurija i Majkla Džeksona

Gitarista Mej je rad na pjesmama nazvao uzbudljivim i emotivno iscrpljujućim izazovom, ali i nesvakidašnjom privilegijom
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.07.2013. 13:11h

Duetske numere legendi svjetske muzike, Majkla Džeksona i Fredija Merkjurija, uskoro će zaživjeti i biti objavljene pune tri decenije nakon njihovog snimanja.

Brajan Mej i Rodžer Tejlor, bivši Merkjurijevi prijatelji iz benda, trenutno rade na numerama koje je snimio ovaj dvojac, obećavajući da će pjesme ugledati svjetlost dana za par mjeseci.

Gitarista Mej je rad na pjesmama nazvao uzbudljivim i emotivno iscrpljujućim izazovom, ali i nesvakidašnjom privilegijom, prenosi BBC.

Merkjuri i Džekson su, u jedinom zajedničkom radu u studiju, uspjeli snimiti tri numere, boraveći u Džeksonovom kućnom studiju u Kaliforniji.

Majkl Džekson (Foto: Beta/AP)

Brajan Mej je 2011. godine potvrdio da je dobio dozvolu za objavljivanje i dorađivanje pjesama, pa će u numere tako i ubaciti nove solo dionice, kao i vokalne harmonije u stilu sastava Kvin.

Džekson je preminuo 2009. u pedesetoj godini života, nakon infarkta prouzrokovanog zavisnošću od ljekova. Merkjuri je preminuo 1991. godine u četrdeset i petoj godini života.

Galerija

Bonus video: