Bend Leb i sol najavljuje mini turneju

Pred nastup u Budvi, Arsovski kaže da kultni bend želi nastup sa crnogorskim simfonijskim orkestrom
149 pregleda 0 komentar(a)
Leb i sol, Foto: Arhiva "Vijesti"
Leb i sol, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 23.07.2013. 08:00h

Makedonska grupa “Leb i sol” nastupiće večeras u budvanskom lokalu Garden.

"Posjetićemo Budvu u okviru truneje na ex-YU primorju. Svirali smo u Hrvatskoj, gdje se i vraćamo odmah poslije večerašnjeg koncerta, a u Crnu Goru opet dolazimo navjerovatnije početkom avgusta".

"Trenutno pregovaramo oko tih koncerata", izjavio je za “Vijesti” Bodan Arsovski, jedan od osnivača i basista kultne makedonske grupe.

Kako kaže, i bez Vlatka Stefanovskog, koji 2008. godine kada je bend opet počeo sa radom nije dao svoj doprinos već je odlučio da se posveti solo karijeri, oni imaju dosta nastupa.

"Od ponovnog okupljanja, nastupali smo svuda. Naš repertoar sačinjen je i od starih i od novih pjesama gupe Leb i sol. Te 2008, kada smo se opet okupljali, Vlatko nije htio da učestvuje i mislim da nam je na neki način možda napravio i uslugu. Nakon objavljivanja albuma “Itakanataka” svirali smo svuda, čak smo stigli i do Australije. Bend sad odlično funkcioniše", tvrdi Arsovki.

Vlatka je tada zamijenio gitarista Dimitrij Božikov, a kako tvrdi Arsovski, na nastupima pjevaju svi, pa se već danas nakon pet godina, više niko ne čudi gdje je Stefanovski.

Na posljednjem albumu gost-vokal bio je i Dado Topić.

"Na Dada kad imamo nastupe ne možemo da računamo jer i on dosta radi. Bitno je da nas publika dobro prihvata gdje god da sviramo. Već smo bili u Budvi i Garden je mjesto gdje volimo da dođemo", objašnjava Arsovski.

Od objavljivanja albuma nijesu izbacivali singlove, a prošle godine napravili su Leb i sol simfoniju.

"To je bio izvanredan projekat jer se poslije 37-38 godina na sceni osjećamo zrelije. Nadali smo se da ćemo, nakon Hrvatske i Srbije, taj program izvesti i sa crnogorskim simfonijskim orkestrom. Naše Ministarstvo kulture je pregovaralo sa crnogorskim oko tog projekta, ali ta administracija baš teško ide", požalio se Arsovski.

Iako rade na novim pjesmama, ne planiraju ništa da objavljuju.

"Čekaćemo neko bolje vrijeme jer se danas CD-ovi ne prodaju i uopšte, veoma malo se radi na novoj muzici. Za sada nam je lijepo da sviramo", zaključuje Arsovski.

Koncert grupe Leb i sol počinje u 22.30, a ulaz je slobodan.

Bonus video: