Tivatska Gradska muzika održala koncert: Od filmske muzike do rok hitova

Gradska muzika je za ovu priliku bila „pojačana“ sa više mladih muzičara i profesora tivatske Muzičke škole
59 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.07.2013. 12:59h

Sjajan koncert pred skoro hiljadu ljudi okupljenih na ljetnjoj pozornici, održalo je sinoć Glazbeno-prosvjetno društvo „Tivat“, a publika je dugotrajnim aplauzima i ovacijama nagradila ansambl Gradske muzike koji je predvodila kapelnica, profesorica Martina Lukšić.

Gradska muzika je za ovu priliku bila „pojačana“ sa više mladih muzičara i profesora tivatske Muzičke škole, pa je na bini svirao impoznatan orkestar od 45 članova.

Na oduševljenje publike, odsviran je izuzetno široki repertoar u kome je možda bilo najmanje „klasične“ muzike za gradski limeni orkestar, već numera koje su daleko zahtjevnije, poput arije „Hor Jevreja“ iz Verdijeve opere „Nabuko“.

Kao vokalni solista u ovoj numeri nastupio je mladi tivatski pjevač i član GPD „Tivat“ Stevan Čelanović koji je oduševio publiku. Da gradski limeni orkestar može zaista mnogo, pokazale su i obrade filmske muzike iz Džeksonovog „Gospodara prstenova“ i Hičkokovog „Čovjeka koji je previše znao“, latino-rock „La Bamba“, koračnice, potpuriji najpopularnijih numera ABBA-e i sastava Boney M, ali i „klasici“ domaće popularne muzike poput „Ta tvoja barka mala“ i „Večeras je naša fešta“ koju je uglas sa učesnicima koncerta, pjevalo i razdragano gledalište.

Sinoć je ukazano i na jedan od simboličnih detalja iz 104 godine duge istorije GPD „Tivat“- naime, na bini su pored ostalih, svirala i dva instrumenta – tenor i bas u rukama Borisa Peana i Stevana Čelanovića, koje su u sastavu Gradske muzike Tivat svirale i prije 80 godina, na dočeku novoizgradjenog jedrenjaka, školskog broda „Jadran“ 16.jula 1933.

Dva instrumenta napravljena prije skoro 90 godina u „Radionici za proizvodnju glazbala Franjo Šnajder – Zagreb“, prije 80 godina su muzikom svečano dočekali „Jadran“ na mulu 1 Arsenala u Tivtu kao prvoj luci tog jedrenjaka, a i danas besprekorno funkcionišu u rukama aktuelnih članova Glazbeno-prosvjetnog društva.

Kao specijalni gosti na koncertu GPD „Tivat“ sinoć su nastupile mažoretke MK „Modest“ iz Tivta, tivatska ženska klapa „Bellezza“ i jedna od najboljih crnogorskih klapa – „Assa Voce“ iz Podgorice.

Galerija

Bonus video: