Ivangrad fest kraći za dan, ove godine dolaze i bajkeri

Prve večeri pored Mikri Mausa i Eufrata, publiku će zabavljati Prefiks, Gomila nesklada, TUHTŠ (Bacili, Psiho Mistik i Šejn) i Barska 100-ka
98 pregleda 4 komentar(a)
Neverne bebe, Foto: Arhiva "Vijesti"
Neverne bebe, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 20.07.2013. 16:34h

Ove godine u okviru drugog “Ivangrad festa” koji će se održati 1. i 2. avgusta na Stadionu malih sportova u Beranama, nastupiće veliki broj crnogorskih izvođača, ali i popularni hip hop dvojac Prti Bee Gee i pop-rok bend Neverne bebe.

Prve večeri pored Mikri Mausa i Eufrata, publiku će zabavljati Prefiks, Gomila nesklada, TUHTŠ (Bacili, Psiho Mistik i Šejn) i Barska 100-ka (Dvorska luda, Džošua Kiz i Fere).

Drugi dan festivala rezervisan je za Manitu, Fantodrom, Mikrokozmu, Autogeni trening i već pomenuti sastav Neverne bebe.

Publika će u odnosu na prethodnu godinu, kada je festival trajao tri dana, biti uskraćena za jedno veče, a prema riječima organizatora na to su bili prinuđeni, zbog znatno manje novčane podrške.

Jedan od ciljeva festivala je i da se ukaže na bitne faktore koji su činili okosnicu nekadašnjeg Ivangrada

On je dodao da je to uticalo i na promjenu lokacije, s obzirom na to da je ”Ivangrad fest” ovoga puta trebalo da se održi pored Fabrike celuloze, samim tim što je jedan od ciljeva festivala i da se ukaže na bitne faktore koji su činili okosnicu nekadašnjeg Ivangrada.

Prethodne godine publika je na raspolaganju imala i mogućnost kampovanja, a ta opcija će ih najvjerovatnije čekati i sada.

"Trenutno radimo na tome, odnosno na dobijanju dozvole i pribavljanju montažnih toaleta. Skoro smo sigurni da će i ove godine biti kampa, jer nam se javio veliki broj bajkera iz Crne Gore i Srbije. Kao i na prošlom festivalu, kampovaće se u parku pored Lima, a biće besplatan", objasnio je organizator Dragoje Rajković.

On se posebno zahvalio članovima benda Autogeni trenig na pomoć oko organizacije.

"Moramo se zahvaliti Dinu Kapetanoviću i Bojanu Bojaniću, koji su nam puno pomogli. Njima dugujemo veliku zahvalnost", istakao je Rajković i dodao da su im ovoga puta sponzori Laško pivo, Red Bull i Monteko. Ulaz na sve tri večeri će biti besplatan.

Bonus video: