Hit na prvo slušanje: Niggor i Knez snimili pjesmu "Ljeto je"

"Trudili smo se da obuhvatimo kroz stihove svaki dio Crne Gore. Nijesmo zaboravili ni planinski turizam u stihu koji kaže “znamo za planina muk i kanjona huk”
103 pregleda 36 komentar(a)
Ažurirano: 18.07.2013. 18:22h

Crnogorski muzičari Nenad Knežević Knez i Igor Lazip MC Niggor snimili su pjesmu “Ljeto je”, pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i Montenegro Wild Beauty. Sezona po mišljenju mnogih nije uspješno startovala, a Knez nije mogao da predvidi koliko će ovaj singl uticati na to da se u narednom periodu broj turista u Crnoj Gori poveća.

"Još prošle godine napravljen je demo snimak, ali je on dosta modifikovan. Naime, zahvaljujući Ljubu Jovoviću izmijenili smo tekst i dodali Niggorovu dionicu. Ova pjesma opisuje tradiciju i duh našeg naroda i šta turisti mogu da dožive u Crnoj Gori. Mislim da smo uspjeli da prenesemo pozitivnu energiju koju ovaj narod ima, čak nam ni snimanje spota, koje je trajalo tri dana, nije bilo naporno jer smo radili sa zadovoljstvom", priča za "Vijesti" Knez.

Njihova pjesma već za jedan dan imala dosta šerova na društvenim mrežama, a Nenad tvrdi da su uspjeli su da naprave “hit na prvo slušanje”.

"Nije lako napraviti numeru od tri akorda, a kada smo počeli da je radimo bio je dogovor da napravimo upravo u soft-house ritmu i da na prvo slušanje ulazi u uši", otkriva Knez.

Jedan od razloga zbog kojih je snimio ovu pjesmu je i taj što, iako živi u Beogradu, dosta vremena u Crnoj Gori.

"Vezan sam za Crnu Goru i recimo da sam pola vremena u Beogradu, pola ovdje. Svaki odmor provodim u Crnoj Gori i ne samo to, dođem kad god imam slobodnog vremena. Ovdje volim i da nastupam", kaže Knez.

Stih koji nas najbolje opisuje je “opusti se i vrhunski uživaj đe god da si lego”. Inače, za Crnogorce važi da su lijeni, iako to nema puno veze s istinom

"Durmitor. Vučem korijene odatle, tačnije majka mi je iz tih krajeva. Dosta spotova snimio sam u Crnoj Gori - Vjeruj, Ogledalce, Mia bella signorina, ali nikad do sad nijesam iskoristio taj predio. Planiram da jednog dana snimim tamo spot za jednu posebnu pjesmu", obećava Knez.

Ipak, i pored toga što voli Durmitor, duet sa Niggorom uglavnom će asocirati ljude na more.

"Trudili smo se da obuhvatimo kroz stihove svaki dio Crne Gore. Nijesmo zaboravili ni planinski turizam u stihu koji kaže “znamo za planina muk i kanjona huk”. Mada, stih koji nas najbolje opisuje je “opusti se i vrhunski uživaj đe god da si lego”. Inače, za Crnogorce važi da su lijeni, iako to nema puno veze s istinom", siguran je Knez.

Hoće li, nakon ove, uraditi i hit za zimsku sezonu kroz smijeh kaže:

"Ne znam, nije isključeno. Ovo je bio izazov jer Niggor i ja se družimo i uvijek smo se dogovarali da snimimo zajedno neku pjesmu. Došli smo sa ovom idejom u Ministarstvo i oni su je odmah prihvatili", pohvalio se Knez.

Galerija

Bonus video: