Povratak: Džoni Štulić snima pjesmu nakon 25 godina tišine

Pjesma je nazvana “Vidaj rane curica”, a niko ne sumnja da će vrlo brzo postati hit.
96 pregleda 12 komentar(a)
Ažurirano: 18.07.2013. 08:23h

Nakon više od 25 godina tišine, vođa nekad kultnog sastava “Azra” odlučio je da snimi singl. Branimir Džoni Štulić je na poziv svog prijatelja Srđana Samuela Sachera odlučio da se vrati muzici.

Pjesma je nazvana “Vidaj rane curica”, a niko ne sumnja da će vrlo brzo postati hit. No, ljubitelji Štulićevog glasa moći će da je čuju isključivo na radiju, s obzirom na to da je svaki drugi vid emitovanja iste zabranjen.

"Ponudio sam mu da otpjeva jednu moju novu stvar i, nakon 24 sata, stiglao mi je snimak s dobro poznatim glasom koji nam je svima, nije tajna, svih ovih godina jako nedostajao. Džoni je, naravno, iz pjesme izvukao dimenziju koju ja uopše nijesam čuo. U jedan dan je sve odsvirao, otpjevao, snimio, smiksao i poslao. Tako on radi," izjavio je Sacher, a prenose hrvatski mediji.

Branimiru i Srđanu ovo nije prva saradnja. Njih dvojica su zajedno radila još 80-ih kada je Džoni za potrebe albuma “Balkanska rapsodija” snimio dvije Sacherove pjesme. Takođe Srđan je jedno vrijeme bio basista Azre, pa su na koncertima izvodili neke njegove pjesme.

Bonus video: