Oduševljeni ambijentom: "Deca loših muzičara" spremna za šou na Krupcu

Uoči nastupa na Lake festu, frontmen sastava "Deca loših muzičara" za "Vijesti" je pričao o očekivanjima i planovima za budućnost.
110 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 18.07.2013. 10:38h

Kultna “Deca loših muzičara” odavno nijesu svraćala u Crnu Goru, ali će sjutra na Lake festu ova negativna tradicija biti prekinuta. Uoči nastupa na Krupcu frontmen Ivan Jevtović za "Vijesti" je pričao o očekivanjima, kao i o tome što njegov bend sprema u budućnosti, zašto ih malo ima, pa malo nema ...

Kakva su očekivanja pred nastup na Lake festu?

Velika! Šalim se, baš se radujem što stižemo za koji dan na Lake fest, ma savršeno, kakav program, kakva pozicija za svirku. Divno.

Kakav repertoar može publika očekivati, da li će biti nekih novih neobjavljenih pjesama?

E pa DLM ima opasan repertoar i uvijek je dogovaranje šta ide šta ne, biće svakako naš novi singl "Flora i fauna", a i nekoliko pjesama koje nijesu često svirane.

Da li više volite festivalske ili klupske nastupe?

Mi volimo da nastupamo bilo gdje, naš gruv je najjači u ovom dijelu Evrope. Stonsima bi bila frka da izađu poslije nas... A i oni vole ponekad da sviraju klubove... Po meni DLM treba da svira velike masovne koncerte.

Rijetko se oglašavate, i ne svirate često - šta se dešava sa bendom, da li radite na novom materijalu?

Mi smo stalno u akciji, redovno probamo i uživamo na svakoj probi. Spremali smo nove pjesme i evo "Flore i faune", pa za nekoliko mjeseci eto i ludog fanka sa višeglasjem. Svaka nova pjesma postane i važan dio tog repertoara, svaka je kao novi član ove pobjedničke ekipe.

Revoltirani okolnostima rijetko imate koncerte, koji su glavni problemi sa kojima se bend poput vašeg suočava?

Nismo ljuti nimalo, upravo suprotno, svaka grupa pa i mi "pokupimo letine" koliko zaslužuje. Istina je da se malo medijskog prostora ostavlja urbanoj kulturi, ali tu je net na kojem ko hoće sve može da vidi i čuje.

Kažete da je 90-ih bilo mnogo bolje stanje za rokenrol u Srbiji, šta se promijenilo?

Devedesetih su svi mediji bili manje opterećeni gledanošću, tržištem... Bilo je moguće da urednici, prije svega, vode računa o tome šta je pametno i dobro za narod, a sada oni od svojih vlasnika dobijaju iz dana u dan sve veće zahtjeve za opštu rasprodaju i utrku za šerom/gledanošću.

Kakvu publiku danas okuplja DLM, kako na vas reaguju mlađe generacije koje tek počinju da vas slušaju?

Svi slušaju DLM, to je svirka koja donosi veliku zabavu, ali i lucidne poruke. Sve pjesme su angažovane i daju i dosta odgovora o aktuelnim pitanjima naših ljudi, a i raspaljuje i pobude o oslobođenju u vrlo delikatnom trenutku kad je svaka jedinka na ovoj planeti u ozbiljnoj opasnosti da postane savremeni rob kontrolisan od raznih obavještajnih službi, materijalno ugrožen... Ne, stvarno, jedva čekam da se popnem na binu Jezero festivala i da odvalimo.

Galerija

Bonus video: