Aleksandar Bogdanović o prvom solo albumu: Povratak prirodi

Promotivne koncerte za sada ne planira, jer trenutno vrijeme provodi ponovo u studiju
111 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 17.07.2013. 14:48h

Aleksandar Bogdanović, crnogorski muzičar, edukator u muzičkoj školi “Vasa Pavić” u Podgorici i član grupe Marble objavio je svoj prvi solo album “Vjetrovi dolaze”.

Njegov solo debi može se besplatno preuzeti sa portala Mulj.net, a kako kaže Bogdanović sniman je od početka do kraja proljeća ove godine u studiju “Simple Smile” u Nikšiću. "Vjetrovi" sadrže sedam pjesama, a gosti na albumu su Danilo Vuletić u ulozi bubnjara i Anđela Bulatović kao ženski vokal.

- Zvuk nije apsolutan reprezent onog što ću kasnije raditi, opisao bih ovaj album kao ambijentalnu emotivno-psihološku priču. Žanr mi je teško odrediti, to može odrediti slušalac. Teme su takođe psihološke, emocionalne. Povratak prirodi iz kandži savremene civilizacije recimo- objašnjava Saša za "Vijesti".

On kaže da se njegov solo rad u odnosu na ono što radi sa grupom Marble razlikuje po tome što su kompozicije klasičnijeg oblika i forme, mnogo je manje kompleksne svirke, a više razvoja priče u koncept.

Bogdanović se požalio da je u posljednjih pola godine pokušavao da skupi ekipu muzičara koja bi svirala njegove kompozicije pod imenom Parapet, ali u Crnoj Gori sa tim nije imao sreće.

- Jednima je bilo previše “tripozno”, drugima previše mračno i nekomercijalno, trećima suviše kompleksno, četvrtima nisu išli neparni ritmovi, peti su tražili suviše novca, šesti nisu dolazili na probe itd... Na kraju sam odlučio da odustanem od benda i krenem u solo prodor - objašnjava on.

Promotivne koncerte za sada ne planira, jer trenutno vrijeme provodi ponovo u studiju - snimajući drugi solo album u vidu rok opere u sklopu koje će sarađivati sa 15-ak muzičara među kojima su Miloš Mićunović (Nagual), Enes Tahirović, Martin Đorđević (White Goes Black), Stefan Pavićević (Baltazar),...

- Još uvijek aktivno ne planiram živi bend, mada ponekad pravim neki nacrt za live promociju opere koju snimam- dodao je on. Njegov bend Marble takođe je nedavno snimio drugi album, čije bi se objavljivanje moglo očekivati do jeseni.

Galerija

Bonus video: