Plastic Sunday: Prava energija se osjeti tek na bini

Redakcija web magazina Popboks je proglasila Plastic Sunday najboljim novim bendom za 2010, dok je njihov singl "Radostan dan" te godine bio u vrhu relevantnih top lista u Srbiji
111 pregleda 0 komentar(a)
Plastic sunday, Foto: Facebook
Plastic sunday, Foto: Facebook
Ažurirano: 15.07.2013. 14:39h

Mladi niški rok sastav Plastic Sunday prvi put sviraće u Crnoj Gori 24. jula u okviru Nikšićko rock's Garden festa koji će se održati u podgoričkom klubu "Lucky", gdje će dijeliti binu sa grupama Los Explosivos, Multietnička atrakcija, Zoon politikon i Fantodrom.

Grupa postoji od 2008. godine i iza sebe ima više zapaženih nastupa širom Srbije. Članovi benda su: Milan Mitrović (vokal i bubnjevi), Aleksandra Stanković (bas gitara, prateći vokal) i Bratislav Mitrović (gitara).

Redakcija web magazina Popboks je proglasila Plastic Sunday najboljim novim bendom za 2010, dok je njihov singl "Radostan dan" te godine bio u vrhu relevantnih top lista u Srbiji. Album “Razum traži razloge” je prvo izdanje grupe Plastic Sunday. O tome šta očekuju od nastupa u Crnoj Gori, Milan Mitrović za Vijesti kaže:

"Drago nam je što dolazimo u Crnu Goru da se najzad i uživo predstavimo publici. Okej je to putem neta, ali ipak prava energija se uvijek osjeti na bini. Što se tiče očekivanja, nadamo se da će se još nekome dopasti ovo što radimo i da ćemo doći ponovo".

Kako bi, za neupućene, opisali svoj zvuk? Koje teme se provlače kroz vaše tekstove?

Plastic Sunday je garažni rokenrol bend sa uticajem noise zvuka , ali u našoj muzici se mogu osjetiti i pop i psychedelic i grunge momenti , što možda u neku ruku daje jedan autentičan pečat cjelokupnom doživljaju.

Tematika tekstova jesu emocije na sve te stvari koje nas okružuju i koje nam se događaju svakodnevno i koje jesu svuda oko nas. Na svoj način opisujemo vrijeme u kojem bivstvujemo, rokenrol mora biti iskrena i neiskrivljena slika stvarnosti.

Pobjeđivali ste na festivalima, odabrani od Popboksa za najbolji mladi bend, odabrani da svirate kao predgrupa Depeche Modu... Koliko takve stvari znače i pomažu jednom mladom bendu?

"Sve te nagrade znače da se čuje za bend i samim tim priča postaje sve ozbiljnija, ali nikako ne olakšavaju život jednom bendu. Naprotiv, potrebno je mnogo više ulaganja i zalaganja, proba, nastupa kako bi bend opstao, s obzirom na to da su i očekivanja veća. Ali, bitno je da mi to volimo da radimo iz ljubavi prema muzici".

"Bez ičije protekcije i nečijeg "guranja" bend i dalje funkcioniše i ove godine u planu je što veći broj nastupa širom regiona, a poziva već ima, što nas raduje. Plastic Sunday je jedini bend koji je izabran od strane redakcije i kritičara Popboksa za najbolji novi bend, a da nije nastupao na Exitu zato što nemamo vezu, što ide u prilog činjenici da pored brojnih nagrada, osvojenih top lista, zapaženih nastupa i dalje se mnoge stvari rade preko raznih poznanstava i veza. Muzika je, nažalost, i dalje u drugom planu".

Kako ste zadovoljni reakcijama na vaš EP "Razum traži razloge", s obzirom da je do sada već prošlo neko vrijeme od njegovog objavljivanja?

Iskreno smo zadovoljni. Pola mini albuma se našlo u vrhu na mnogim relevantnim top listama. Bilo je više dobrih nego loših recenzija. Postoje ljudi koji znaju naše pjesme, bend je i dalje aktivan godinu i po dana nakon objavljivanja izdanja, ali nekako se bliži vrijeme da snimimo i nove stvari koje već uveliko izvodimo na našim nastupima.

Snimanje novog albuma najavili ste za septembar, kakav je novi materijal?

Svi koji su čuli nove pjesme kažu da je materijal dosta čvršći, ozbiljniji, koncipiraniji , progresivniji ... Nekako mi se čini da je bend nakon određenog vremena pronašao sebe, a iskreno mi od ovog novog materijala očekujemo dosta. Neke od tih pjesama čuće i publika u Podgorici.

Bonus video: