Prljavo Kazalište večeras na budvanskom trgu

Program će početi od 21 čas i 30 minuta modnom revijom, a prije zvijezda večeri - Prljavog kazališta, prisutne će zagrijati Nina Žižić i bend “Crveno i crno”
173 pregleda 0 komentar(a)
Prljavo kazalište, Foto: Biljana Gaurina
Prljavo kazalište, Foto: Biljana Gaurina
Ažurirano: 12.07.2013. 16:41h

Hrvatski sastav Prljavo kazalište održaće večeras koncert u Budvi povodom proslave Dana Turističke organizacije i Dana državnosti.

Koncert će se održati na Trgu ispred Starog grada, upravo tamo gdje su prije dvije godine nastupili za sam doček Nove godine.

"Iako smo planirali da već sad radimo kraj turneje, kako je zima bila oštra, nijesmo stigli da održimo puno koncerata i promovišemo aktuelni album “Možda dogodine”, pa će se naša turneja završiti tek u petom mjesecu sljedeće godine. Zbog toga i neće biti puno promijenjen repertoar u odnosu na naš nastup od prije godinu i po dana u Budvi. To je uglavnom svirka od dva sata, a za to vrijeme sviraćemo sa svakog albuma po nekoliko pjesama", obećava Jasenko Houra osnivač benda Prljavo kazalište.

Kako kaže, pred svaki nastup praveći repertoar imaju “kost u grlu”, jer često ne stignu da sviraju sve numere koje bi htjeli.

Međutim, kad biraju pjesme za koncete, dosta se oslanjaju i na mišljenje publike.

"Uvijek na svim koncertima napravimo iznenađenje i sebi, jer odsviramo po dvije, tri pjesme koje nijesmo planirali. Inače, pri odabiru pjesama, princip je jednostavan - naši članovi na društvenim mrežama nam dosta određuju repertoar".

"Ono što bi oni željeli da čuju, mi uglavom to i sviramo. Međutim, kada imamo novi album, onda je akcenat na novim pjesmama", objašnjava Houra.

On ističe da “metež” prave i mediji jer “hvatski puštaju nove, dok recimo, crnogorski emituju uglavnom stare pjesme.”

Na pitanje, hoće li možda nastupiti na nekom od crnogorskih ljetnjih festivala, kaže:

"Najvjerovatnije ću, ukoliko mi to obaveze dozvole doći kao gost na Royal Music Festu na Cetinju. Svakako sam planirao da jedan dio odmora sa kćerkom provedem u Crnoj Gori, pa bih, ukoliko se sve kockice poklope, svratio do Cetinja da čujem te klince koji obećavaju", ističe Houra.

Nakon koncertne turneje po Evropi, Prljavce čekaju nastupi po Americi, Kanadi i Australiji, a Jesenko jedva čeka slobodno vrijeme da odradi neke nove pjesme.

"Čekam prvu priliku da uđem u studio i napravim makar pola pjesama koje imam na “piku” za sljedeći album. Ukoliko uspijem da to završim, novi singl mogao bi

se pojaviti do Nove godine", obećava Houra.

Program će početi od 21 čas i 30 minuta modnom revijom, a prije zvijezda večeri - Prljavog kazališta, prisutne će zagrijati Nina Žižić i bend “Crveno i crno”.

Bonus video: