Knez zadovoljan turnejom po Francuskoj

"Na svakom našem nastupu dočeka nas sjajna publika koja egzaltirano reaguje na svaku našu pjesmu. Čak se dešavalo da po nekoliko puta izlazimo na bis"
5 komentar(a)
Nenad Knežević Knez, Foto: Privatna arhiva
Nenad Knežević Knez, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 08.07.2013. 10:17h

Crnogorski pjevač Nenad Knežević Knez trenutno se nalazi na turneji po Francuskoj gdje promoviše posljednji album "The magic of Balkan".

"I turneju smo nazvali po albumu "The magic of Balkan", a u okviru nje ću po Francuskoj održati 10 koncerata. Tako ću sa svojim orkestrom nastupiti u regiji Čarente gdje imamo zakazana četiri koncerta, zatim u regiji Bretanja gdje nas takođe čekaju još četiri nastupa, a završavamo sa regijom Pajs de Loire gdje imamo zakazana dva, od kojih je jedan, i to posljednji, u Parizu", priča za “Vijesti” Knez.

Posljednji nastup u Parizu, kako otkriva pjevač, je u okviru festivala.

"Taj festival se održava u velikom ljetnjem kampu i odziv je zaista ogroman, tako da ga jedva čekamo", otkrio je Knez.

Kako kaže, zadovoljan je dosadašnjom promocijom albuma "The magic of Balkan" koji je, kako kaže, prevazišao njegova očekivanja.

"Album se dosta sluša kod nas, a posebno me je iznenadio odziv publike na dosadašnjim koncertima po Francuskoj. Inače, ova turneja koncipirana je više za ljude koji žive van granica Balkana, a istinski uživaju u tom muzičkom žanru. Mogu vam reći da sam do sada, zahvaljujući nastupima, shvatio da oni tu muziku doživljavaju vrlo emotivno, prepoznavajući u njoj strast, egzotiku i temperament Balkana", ističe on i dodaje:

"Na svakom našem nastupu dočeka nas sjajna publika koja egzaltirano reaguje na svaku našu pjesmu. Čak se dešavalo da po nekoliko puta izlazimo na bis, jer se trudimo da ispoštujemo frenetično oduševljenje i aplauze te iste publike", pohvalio se on.

Zahvaljujući dobrim koncertima, Nenad je odlučio da napravi posebno izdanje "The magic of Balkan" za francusko tržište.

"Taj album biće dosta modifikovan u odnosu na izdanje za ex-Yu prostor, a u planu je da izađe oko Nove godine. U taj projekat biće uključeni vrsni producenti i muzičari koji će gostovati na ovom izdanju, među kojima su Sajo Kovo koji je sarađivao sa čuvenom latinoameričkom zvijezdom Manu Čaom, kao i Tomas Feterman iz grupe “La Caravane pasee”", zaključuje Knez.

Bonus video: