"Nikšićko rock's Garden fest" 24. jula: Glavne zvijezde Los explosivos

Ove godine festival će ugostiti pet benova, od kojih su dva iz Crne Gore - Zoon Politikom i Fantodrom
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.07.2013. 15:35h

Šesti "Nikšićko rock's Garden fest" biće održan u srijedu 24. jula, a organizatori događaja Udruženje za afirmaciju alternativne kulture obećavaju dobar provod.

"Počeli smo još 2008. godine, a posljednjih četiri održavamo ovu manifestaciju u Podgorici. Iako je do sada bila na otvorenom, ovoga puta festival će biti u noćnom klubu 'Lucky' jer nijesmo mogli naći drugi prostor, pošto se terasa KIC-a Budo Tomović od 17. jula renovira, a niko drugi nije bio voljan da nam izađe u susret”, požalio se na konferenciji za novinare održanoj na mjestu gdje će se odigrati i festival Damir Ibišević, direktor UZAAK-a.

Međutim, to što nijesu imali podršku, Udruženje za afirmaciju alternativne kulture nije obeshrabrilo da odustanu, već su i ove godine bili uporni da ljubiteljima rok zvuka podare makar jedno veče za uživanje.

“Naš festival bio je preteča danas mnogih, većih festivala. Drago mi je što slične manifestacije postoje u Nikšiću i Kotoru. Eto oni su tokom svih ovih godina rasli,a mi smo ostali mali, ali bez obzira na sve nedaće, nijesmo ni jedne godine odustali od festivala”, priznaje Ibišević.

Tako će ove godine festival ugostiti pet benova, od kojih su dva iz Crne Gore - Zoon Politikom i Fantodrom.

“Glavne zvijezde biće meksički bend Los explosivos, koji su najpoznatiji ljubiteljima njihove filmske industrije. To je bend koji zaista nosi dobru energiju, nedavno su bili na zajedničkoj turneji sa poznatom grupom Tito & Tarantula. Tu je i sastav sa begradske scene Multuetnička atrakcija, osvajali su nagrade na mnogim festivalima, prošle godine svirali na Exitu, a ovo će im biti treći nastup u Crnoj Gori. Takođe prije njih imaćemo i zanimljiv bend iz Niša. Riječ je o sastavu Plastic sunday koji su pobijedili na Live festu u Beogradu, ušli u finale Zaječarske gitarijade, a ove godine svirali ispred Depeche Moda na Ušću”, ispričao je o programu Ibišević.

Organizatori su obećali da svi koji dođu neće zažaliti, a shodno finansijskoj krizi, ove godine su stavili najnižu cijenu karte, pa će ljubitelji roka 24. jula od 21 sat moći da uživaju uz bogat program za samo dva eura.

Galerija

Bonus video: