50 Centu prijeti pet godina zatvora

Vlasnik hita "In The Club" čije je pravo ime Kertis Džekson optužen je za fizičko nasilje i vandalizam
7 komentar(a)
Ažurirano: 05.07.2013. 13:43h

Popularni američki reper 50 Cent optužen je ove sedmice za fizički napad na svoju bivšu djevojku kojoj je ruinirao stan u Los Anđelesu, otkrio je gradski tužitelj Majk Foer.

Vlasnik hita "In The Club" čije je pravo ime Kertis Džekson optužen je za fizičko nasilje i vandalizam, a ako bude osuđen sljeduje mu zatvorska kazna do pet godina trajanja i finansijska kazna u vrijednosti od 46 hiljada dolara, prenosi "Hafington poust".

Njegov PR nije odgovarao na pozive medija. Prema saopštenju policije, Džekson je već napustio stan u kojem je živjela njegova djevojka sa bebom, kada su stigli čuvari reda i zakona.

Djevojka je policiji ispričala da je došlo do svađe tokom koje je Džekson počeo da uništava stvari po stanu, dok se ona zaključala u spavaću sobu. Džekson je provalio u sobu, razvalio vrata i udario i nju, tako joj nanevši lakše povrede.

Policija je procijenila da je načinjena šteta u vrijednosti od 7100 dolara. Djevojka je policiji kazala je bila u trogodišnjoj vezi sa reperom. On je poznat po čestom pominjanju narkotika i nasilja u svojim pjesmama, a preživio je i pokušaj ubstva.

"Nije bitno koliko je neko poznat, ovo su ozbiljne optužbe i biće procesuirane po zakonu", kazao je Foer.

Bonus video: