I Nišville Jazz fest u sklopu Exita

Direktor Nišville Jazz festivala Ivan Blagojević se zahvalio Exit timu i dodao da se raduje uspostavljenoj saradnji
0 komentar(a)
Exit festival, Foto: Villa Izvor
Exit festival, Foto: Villa Izvor
Ažurirano: 05.07.2013. 08:05h

Exit festival ove godine će podržati i ugostiti Nišville Jazz festival na Petrovaradinskoj tvrđavi, saopštili su organizatori.

Tako će u sklopu ove akcije na Fusion bini u petak nastupiti bendovi Proces i Krembou. Obje grupe dolaze iz Ništa - prvi će predstaviti svoj pozitvni ska pank repertoar koji su gradili u 15 godina karijere, dok će drugi zagrijati publiku svojim džez fank zvukom.

"Veoma nam je drago što ćemo ove godine ugostiti i podržati jedan značajan festival kao što je Nišville. Smatram da je Nišville, kao i EXIT od nacionalne i međunarodne važnosti za Srbiju. Pored promocije muzike, stranih i domaćih izvođača, promoviše i toleranciju, edukaciju mladih, i postavlja bitan stub u izgradnji sistema vrijednosti naše zemlje", kazao je Dušan Kovačević, predsjednik upravnog odbora Exit festivala.

Direktor Nišville Jazz festivala Ivan Blagojević se zahvalio Exit timu i dodao da se raduje uspostavljenoj saradnji.

Ovogodišnji Exit koji nosi naziv "R:Evolution" biće otvoren u srijedu 10. jula na Main Stageu, uz performanse grupa Tesla Ante Portas, Arcadia, Area 51 i AlterNacija, kao i nastupe a cappella hora Viva Vox i poznatog svjetskog producenta, kompozitora i gitariste Najla Rodžersa i njegovog benda Chic.

Exit će se tradicionalno održati na Petrovaradinskoj tvrđavi od 10. do 14. jula, a pored pomenutih izvođača ove godine će nastupati i Atoms For Peace, Bloc Party, CeeLo Green, David Guetta, Fatboy Slim, Nick Cave & The Bad Seeds, Snoop Dogg aka Snoop Lion, The Prodigy, Chase & Status, Diplo, Eric Prydz, Jeff Mills, Ana Popović, Eyesburn i mnogi drugi.

Bonus video: