Gibonni imao vremena da podučava i trbušni ples

Gibonnijev nastup nijesu propustili ni glumački par Bane i Sanja Popović, političari Vujica Lazović i Igor Lukšić, kreatorka Milena Đurđić, fudbaleri Stefan Savić i Petar Grbić
78 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 04.07.2013. 07:27h

Hrvatski kantautor Zlatan Stipišić Gibonni na oduševljenje velikog broja ljubitelja njegove muzike održao je koncert na terasi budvanskog hotela Maestral.

Iako su pojedini posjetioci, naviknuti na domaće koncerte koji obično kasne, odlučili da ne dođu baš na vrijeme, Gibonni ih nije čekao, već je u predviđeno vrijeme, tačno u 22.30 započeo koncert i to uz numeru “Toleranca”.

Druga na repertoau našla se numera “Činim pravu stvar”, da bi se onda odlučio da zapjeva i "U ljubav vjere nemam" koju je radio za Olivera Dragojevića.

Tokom ove pjeme u blizini bine zapaljena je baklja. U prvim redovima Gibonni je primijetio djevojku sa telefonom, pa je jedan dio pjesme pjevao "na uvce" njenoj kumi, koju je pozvala.

Zatim je primijetio da posjetioci i dalje pristižu, pa je Gibo za njih još jednom otpjevao dobro poznati refren.

Poznati Splićanin bio je veoma raspoložen, i u prvom obraćanju publici je obećao:

"Možemo svirati šta god hoćete", kazao je umjetnik, prije nego je zapjevao numeru "Miracul".

Onda je došla na red, kako je i sam priznao jedan od njegovih pet omiljenih numera "Žeđam".

Tokom ranijih nastupa u Crnoj Gori, Gibonni je na binu izvodio obožavateljke da ima pjeva, a sinoć je jednu podučavao trbušnom plesu.

Nakon što je ona "savladala gradivo" konstatovao je da će se dobro udati, a slobodnim djevojkama poručio da ne traže depilirane momke jer oni izlaze iz mode.

Svojim hitovima među kojima su "Anđeo u tebi", "Tempera", "Dvije duše", "Žeđam", "Ne odustajem", "Ljudi, zviri, beštimje"... Gibonni je zabavljao goste Maestrala, a njegov koncert nijesu propustili muzičari Slobo Kovačević i Bane Nedović, glumački par Bane i Sanja Popović, političari Vujica Lazović i Igor Lukšić, kreatorka Milena Đurđić, te fudbaleri Stefan Savić i Petar Grbić.

Tokom nastupa izveo je i neke od numera sa novog albuma, prvog koji je objavio za inostrano tržište.

Svi koji su propustili ovaj nastup, Gibonnija će imati priliku da čuju 25. jula u budvanskom Top Hillu

"Teško je objasniti zašto riba želi u vodu. Meni je to normalno i logično, toliko je bilo dobrih i talentovanih ljudi ovdje i svima su stojali upitnici iznad glave. Ko zna šta bi bilo da je EKV 88. i 89., kad je bio u zenitu slave, objavio album na engleskom? Tada su bili U2, Simple Minds i EKV, za mene tri najzanimljivija benda u etru", kazao je umjetnik.

Detaljniji razgovor sa njim možete čitati u dodatku Buzz koji uz Vijesti izlazi u srijedu 10. jula.

Svi koji su propustili ovaj nastup, Gibonnija će imati priliku da čuju 25. jula u budvanskom Top Hillu.

Galerija

Bonus video: