Southern Soul ispunio očekivanja organizatora: Vidimo se iduće godine

“Prezadovoljni, ispunjena su očekivanja i slobodno možemo reći, postavljeni dobri temelji za narednu godinu"
329 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 02.07.2013. 07:15h

Premijerno izdanje ulcinjskog festivala Southern Soul, koji je okončan juče ujutro na plaži Dolcinium, za tri dana, po procjeni organizatora, ukupno je posjetilo oko tri hiljade ljudi.

“Prezadovoljni, ispunjena su očekivanja i slobodno možemo reći, postavljeni dobri temelji za narednu godinu. Kako od publike tako i od ovogodišnjih izvođača dobijamo pozitivne utiske, među kojima su pohvale o lokaciji, muzičkom izboru, nastupima i ekipi posjetilaca”, saopštila je Katarina Vlasak, PR festivala, dodajući da je Southern Soul nastao iz potrebe i želje iskusnih klabera i zaljubljenika u soul, funk, jazz, disco i house, da dobiju svoje mjesto i program koji će bez kompromisno biti posvećen njima.

Proteklog vikenda od podneva do jutra, na tri festivalske bine nastupilo je pedesetak izvođača, među kojima Hackney Colliery Band, DJ Format, Florijan Keler, Alis Rasel, Teo Periš, Nikola Konte, Vasil Hadžimanov, Resonators...

U festivalskoj populaciji dominirali su Podgoričani i Britanci, ali je bilo turista iz raznih zemalja - Srbije, Rusije, Italije, čak i iz Brazila. Svi sagovornici “Vijesti”, od posjetilaca do izvođača, imali su samo pohvale za organizaciju, muzički izbor, ambijent. Stranci su posebno bili impresionirani ljepotom Velike plaže i ljubaznošću domaćina.

Domaći turisti su uglavnom bili zadovoljni svim osim cijenama. Ulaznice su koštale 22 (jednodnevna) i 44 (trodnevna), voda se plaćala dva eura, a najjeftinija alkoholna pića tri, što je takođe bila cijena hamburgera.

“Ne bih rekao da je bilo skupo jer se služilo količinski više - pivo od pola litra, umjesto standardnih 0.33, a votka, koja je takođe koštala tri eura u dozama od 0.05 (uobičajeno je 0.03). Što se tiče cijena ulaznica, njih diktiraju veoma visoki troškovi organizacije, pa recimo u Hrvatskoj ne postoji festival ovakve vrste za koji ulaznica košta manje od sto eura”, objasnio je Vijestima Nikola Dobričanin iz organizacije festivala.

On je najavio da će do kraja godine biti poznat program Southern Soula za naredno ljeto, i istakao da su i gosti i posjetioci premijernog izdanja željeli da znaju kako već sada mogu zakazati ponovni dolazak.

Festival je protekao u opuštenoj atmosferi, bez incidenata, a nakon njega plaža je bila jednako čista kao i ranije. To dokazuje fotografija festivalskih kontejnera u kojima su smeće uredno složeno u najlonske džakove, a u okolini, uprkos jakom vjetru nema ni papirića.

“Imali smo radnike koji su stalno čistili festivalski prostor i odlagali ga na mjesto sa kojeg ga je dalje odnosila komunalna služba”, rekao je Dobričanin.

Na pitanje da li organizatori manifestacije čiji su pokrovitelji bili Nacionalna turistička organizacija, Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Opština Ulcinj i Turistička organizacija Ulcinj, zadovoljni saradnjom sa lokalnim i državnim strukturama, Dobričanin je kazao:

“Predstavnici svih ovih organizacija su nas posjetili i nakon festivala obećali veću pomoć iduće godine”.

Briler oduševljen

Klasa Brilera, koji je posljednjeg festivalskog jutra, pred zoru nastupio kao DJ, pod firmom matičnog benda Jazzanova, kupilo je nadaleko čuveno ulcinjsko gostoprimstvo.

“Oduševljen sam atmosferom. Ljudi su fenomenalni, veoma, veoma prijatni, skromni, ljubazni... Mislim da je to važno naglasiti jer na tako nešto još nisam doživio. Danas sam bio u obilasku Ulcinja, i svi na koje sam naišao, sa kojima sam pričao, bili su ljubazni i prijatni. To me je oduševilo. Jutros nakon nastupa, u 6.30 šetao sam plažom i naišao na starijeg čovjeka. I on je bio prijateljski nastrojen. U Velikoj Britaniji nije tako”, kazao je ushićeni Briler za “Vijesti”, dok je dan nakon svirke provodio na plaži.

Istakao je da bi volio da ima više vremena za upoznavanje sa Crnom Gorom, te da je mu je žao što mora da otputuje dan nakon nastupa.

Ni festival na kojem je gostovao nije ga ništa manje oduševio: “Sve je bilo fenomenalno. I izvođači i publika i organizatori su bili veoma opušteni, lijepo smo se družili. Odlično su nas dočekali, u svakom trenutku nam je neko iz organizacije bio na raspolaganu”, nije prestalao Briler sa pohvalama, zaključivši da će definitivno doći ponovo.

Galerija

Bonus video: