Southern Soul: Danas bez kiše

Danas i sjutra nastupiće još četrdesetak izvođača među kojima su Alis Rasel, Teo Periš, Vasil Hadžimanov i Jazzanova
59 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 29.06.2013. 07:31h

Southern Soul festival počeo je juče bez gužve. Tokom dana na plaži Dolcinium je bilo, po nezvaničnim procjenama organizatora, oko 400 ljudi, od kojih je oko 30 procenata stranaca, uglavnom iz Velike Britanije.

U popodnevnim časovima počelo je da pristiže više posjetilaca, a prema informacijama iz organizacije, tokom nastupa DJ Formata, koji se na glavnu binu popeo sat vremena iza ponoći, bilo je oko hiljadu ljudi.

Audio Infunktion, Smeđi Šećer, Borka, Željko Kerleta, Dom Servini, DJ Format, Florijan Keler i drugi gostovali su prvog dana, a danas i sjutra nastupiće još četrdesetak izvođača među kojima su Alis Rasel, Teo Periš, Vasil Hadžimanov i Jazzanova.

Foto: Ivana Novaković-Leković

Muzički program počinje u podne, a odvija se na tri bine. Izvođači na glavnoj bini nastupaju od 22 časa, dok preko dana posjetioce zabavljaju DJ-evi na plaži i u baru.

Neki od izvođača ostaće u Ulcinju tokom sva tri dana, a među njima su i članovi domaće DJ organizacije Beat At Joe's, koji će danas nastupati na bar stageu.

Jedan od njih Gilerz, za Vijesti je objasnio zašto je odlučio da u Ulcinj dođe dan uoči nastupa: "Na ovih desetak kilometara pijeska možeš da se provedeš vrhunski i uz najveću tišinu, a kamoli uz festival, sa baš dobrim imenima.

Morao sam da dođem i danas da čujem neka od mojih omiljenih imena među kojima su Nikola Konte, zatim Maraku iz Podgorice, te grupa Hackney Colliery".

Plaža Dolcinium udaljena je petnaestak kilometara od Ulcinja.

Obezbijeđen je prevoz od autobuske stanice (i nazad), a oni koji se odluče da putuju svojim automobilom moraju otaviti vozilo na parkingu plaže Kopakabana.

Jutros je u lcinju bilo oblačno, a organizatori su istakli da neće biti padavina. "Upravo smo provjerili vremensku prognozu (meteo.co.me), po kojoj kiša zaobilazi Ulcinj", poručuju oni.

Sve informacije o festivalu mogu se naći na sajtu southernsoulfestival.com.

Dnevna ulaznica za festival košta 22 eura i može se kupiti u T-centrima i filijalama CKB-a.

Galerija

Bonus video: