Nova pjesma grupe Pixies nakon devet godina

Vijest je još značajnija kada se zna da je prije tačno dvije nedjelje basistkinja i pevačica Kim Dil objavila da napušta bend
118 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 28.06.2013. 17:48h

Za mnoge potpuno neočekivano legendarna američka grupa Pixies objavila je potpuno novu pjesmu i video “Bagboy”.

Ovo je prva nova pjesma benda poslije devet godina, od “Bam Thwok” koja je objavljena 2004. godine i to ekskluzivno na iTunes-u.

Vijest je još značajnija kada se zna da je prije tačno dvije nedjelje basistkinja i pevačica Kim Dil objavila da napušta bend.

Pixies su osnovani sredinom osamdesetih godina XX vijeka u Bostonu, a poslije brojnih svađa grupa se raspala 1993. godine

Lider i glavni autor benda Frenk Blek (poznat i kao Blek Frensis) samo što je najavio da će biti dio projekta/supergrupe Trifstore Masterpiece, u kojem učestvuju i Pit Jorn, Ajzak Brok, Kortni Tejlor-Tejlor i Edi Argos, koji će svoj debi album "Trouble Is A Lonesome Town" objaviti tokom jula.

Prije tri dana Trifstore Masterpiece objavio je svoju prvu pjesmu, obradu pjesme Lija Hejzelvuda "Son of a Gun", a glavni vokal je upravo Frenk Blek.

Iako još nema zvanične potvrde, čini se da je na pjesmi "Bagboy" snimljen i glas Kim Dil.

Pjesma je dostupna za besplatno preuzimanje.

Pixies su osnovani sredinom osamdesetih godina XX vijeka u Bostonu, a poslije brojnih svađa grupa se raspala 1993. godine - iza sebe su ostavili albume "Surfer Rosa" (1988), "Doolittle" (1989), "Bossanova" (1990) i "Trompe le Monde" (1991).

Bend je ponovo formiran 2004. godine. Odlaskom harizmatične Kim Dil grupu sada čine Blek Frensis, Džoi Santjago i Dejvid Lovering.

Galerija

Bonus video: