Montenegro sun reggae: Dolaze Irie FM, Hornsman Coyote...

Samostalni nastupi u Crnoj Gori su mi uvijek bili super, kaže Hornsman Coyote
2 komentar(a)
Montenegro Sun Reggae, Foto: Boris Pejović
Montenegro Sun Reggae, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.06.2013. 13:13h

Drugo izdanje Montenegro Sun Reggae Festivala i ove godine će se održati u Petrovcu u bašti "Kastela" 6. i 7. jula, a nastupiće Regeneracija Crew, Haris Pilton, Drum'n'Zez (prvog dana), Hornsman Coyote, Irie FM i Jah Masenjah (drugi dan).

"Naravno da očekujemo veću posjetu, jer je prošlogodišnje izdanje imalo odjeka i prvi put se odigralo nešto slično u Crnoj Gori", kazao je Vinko Mihajlović, direktor festivala.

Ulaz će ponovo biti besplatan, a Mihajlović kaže da u organizaciji planiraju da to održe i u budućnosti.

"Teško je to uspjeti, ali kad se bolje sagledaju stvari, tim kartama se ne dobija puno. Drugo bi bilo da je ogroman prostor, a ovako mislim da bi samo izgubili ako bi se plaćao ulaz. Program će trajati od 20 časova do o 1 sat, imaćemo mala iznenađenja, projekcije filmova, a pregovaramo oko dnevnog programa sa lokalom u Petrovcu koji ima plažu", otkrio je on.

Hornsman Coyote, javnosti poznat i kao frontmen grupe Eyesburn, kazao je za "Vijesti" da su njegova očekivanja pred nastup u Petrovcu samo pozitivna.

"Samostalni nastupi u Crnoj Gori su mi uvijek bili super. Drago mi je da je konačno pokrenut rege festival. Izvodiću pjesme sa svog novog albuma 'Breath of Peace', sa još neobjavljenog 'Belly of the Beast', kao i sa prethodnih izdanja", najavio je on.

Vukašin Marković, predvodnik grupe Irie FM, kazao je da njegov bend prvi put dolazi u Crnu Goru, pa ne zna koliko je publika upoznata sa njegovim radom.

"Ali s obzirom da je u pitanju rege festival nadamo se da će reakcije biti dobre. Kao i svi koji prvi put nastupaju negdje, voljeli bi da ostvarimo što bolju komunikaciju sa ljudima. Koliko mogu da primjetim, organizatori su veoma profesionalni", dodao je on.

Marković je najavio da će sa svojom grupom odsvirati cijeli prvi album "Skills Of The Youths", kao i neke nove pjesme sa predstojećeg izdanja na kojem radi.

"U studiju smo, na novom albumu je dosta drugačiji pristup i zvuk, imaćemo i pjesme na srpskom. Naravno, biće tu dosta rege zvuka, ali i drugačijeg, pa ne znam u što konkretno da to svrstam. Nadam se da će se ljudima to dopasti, da će moći sa tim da se poistovjete", kazao je on.

Irie FM proglašen je za najbolji mladi rege bend u Evropi na takmičenju "Rototom European Reggae" prošle godine, a ove je bio i na turneji po Indiji.

"Bili smo tamo drugi put, imamo ljude sa kojima sarađujemo, sa kojima smo se sprijateljili. To je jedna veoma zanimljiva akcija, zato što je to potpuno drugačiji svijet od ovog u kom mi živimo. Nadam se da ćemo ići tamo još dosta puta, to je nepresušan izvor inspiracije, kolijevka muzike...", ispričao je za "Vijesti" Marković.

Montenegro Sun Reggae festival održava se pod pokroviteljstvom opštine Budva i TO Budva, a prošle godine je ugostio Del Arno Band, Killo Killo bandu, MC Darku & DJ-a Selectu i druge.

Bonus video: