Koncert Rollyja nakon 12 godina pauze: Još nijesu za penziju

Najteži posao - da “zagrije” publiku dobio je Rade Račić, koji je izveo devet pjesama, a svoj blok zatvorio je numerom “Nekad ponekad”
187 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 26.06.2013. 07:25h

Podgorička grupa “Rolly” održala je sinoć, nakon 12 godina pauze, koncert na punoj terasi KIC-a Budo Tomović, i tako proslavila 32 godine postojanja.

Veče je otvorila novinarka i spisateljica Vesna Dedić, koja je ispričala zašto voli grupu “Rolly” i ispričala kako su je, na molbu glumca Džonija Hodžića na prve svirke benda roditelji pustili da ostane do 11 časova.

Najteži posao - da “zagrije” publiku dobio je Rade Račić, koji je izveo devet pjesama, a svoj blok zatvorio je numerom “Nekad ponekad”. Publici se zatim predstavio Rajko Radović, koji je izveo numere “Hoću da” i “Čuvaj sebe”.

Nakon dva muška vokala koji su obilježili po dio istorije “Rollyja”, Biljana Mitrović, koja je u titogradskom bendu bila vokal 1996. i 1997. godine, dobila je svojih pet minuta. Umjesto numere “Samo ti”, koja je obilježila njen boravak u grupi, za ovu priliku izabrala je hit Tine Tarner “Proud Mary”. Prije Biljaninog izlaska, na binu je iznijeta torta koju su za jubilej članovi sastava dobili od Muzičke asocijacije.

Prije nego što se latio mikrofona, Božo Bulatović je zamolio publiku da upali mobilne telefone da Podgorica zasvijetli na Google mapi, a zatim je svoj set otpjevao u glas s publikom.

Folk pjevač Aco Pejović, koji je krajem 80-ih bio klavijaturista grupe “Rolly”, sinoć je gostovao na koncertu. Pošto je klavijature odavno zamijenio mikrofonom, za ovu priliku je odabrao svoju baladu “Da si tu”, a članovi “Rollyja” su pokazali da ona može odlično da zvuči i u rok verziji.

Na binu je zatim u ulozi frontmena izašao Pjetar Dedivanović i izveo “Daj mi razlog”, “Pokrij oči”, “Čija si sad” i “Kraj”...

U finišu koncerta Biljana i Rade izveli su jednu od najljepših balada Rollyja “Sanjao jednom skitnica jedan”, dok su im se na binu pridružili i ostali učesnici programa.

No, očigledno je 12 godina pauze bilo previše, pa su muzičari morali da na bis izvedu još par pjesama.

Iako su sinoć proslavili 32 godine na sceni, članovi benda su pokazali da još nijesu za penziju, kao i da se isplatilo tromjesečno vježbanje 12-članog benda.

Terasa KIC-a bila je puna, ali se za VIP prostor tražila karta više, pa su mnoge zvanice odlučile da koncert odslušaju na donjoj terasi, predviđenoj za obožavatelje benda.

Među onima koji su došli na svirku bili su Zeko i Popaj iz “Perpera”, Gula iz “Katapulta”, Duško Vujović iz Krivog toranja, nekadašnji fudbaler Bato Barac, bivši košarkaš Dragan Vukčević, pjevač Adrian Ljuljđuraj, članovi benda “Jamb”, glumci Dušan Kovačević i Davor Dragojević, kreatorka Nada Koljenšić i nekadašnji direktor budvanskog festivala Vukić Raspopović, koji je pojedine momente ovjekovječio telefonskim snimcima. Jedan od najveselijih, funkcioner SDP-a Đorđe Suhih znao je sve pjesme napamet. Ipak, fanovi grupe su bili mnogo veseliji od VIP-ovaca, pa se nisu stidjeli i da đuskaju.

Galerija

Bonus video: