"Skale" opet na Kanli kuli, bez novčanih nagrada i večeri Novih zvijezda

Ovogodišnji festival će koštati između 260 i 270 hiljada eura
5 komentar(a)
Ažurirano: 20.06.2013. 15:58h

"Crna Gora ima dobru reprezentaciju”, potvrdio je na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u prostorijama PAM-a Slobodan Bučevac, direktor Sunčanih skala. Iz te rerpezentacije, konferenciji je prisustvovao samo jedan “igrač” - Pero Stefanović, dok su ostali Marko Prentić, Jelena Kažanegra, Ivana Popović i Dejan Seferović ovoga puta izostali. On je istakao da imaju dovoljan broj izvođača i iz regiona, pa se moraju otvarati i šire.

Pored već poznate priče da su imali problema sa finansijama, Bučevac je istakao da se bina za Skale koje će biti održane u subotu, 29. juna već uveliko radi na Kanli kuli.

"Nakon tri godine vratili smo se na Kanli kulu, moram priznati, ne našom voljom. Zbog finansija izostala je priča ljetnje pjesme Evrovizije, iako bukvalno nema evropske zemlje koja nam na konkurs nije poslala pjesmu", tvrdi Bučevac dodajući da imaju scenu bolju od Eurosonga.

Iako su, prema riječima Bučevca imali interesovanje od stranih sponzora, ove godine podržao ih je samo Amstel i Yamaha.

"Zbog finansija je izostala priča ljetnje pjesme Evrovizije, iako bukvalno nema evropske zemlje koja nam na konkurs nije poslala pjesmu", tvrdi Bučevac dodajući da imaju scenu bolju od Eurosonga

Bučevac je izrazio žaljenje što ove godine festival traje samo jedan dan i što neće biti večeri Novih zvijezda.

"“Sajam dobre muzike”, kako često kažem za Skale, ove godine će se popeti stepenicu više", obećava Bučevac, koji još nije mogao da potvrdi koga ćemo od poznatih imena gledati u revijalnom dijelu, koji je u više navrata pominjao ranije.

"I dalje smo u pregovorima s nekim imenima, tako da za sada o revijalnom dijelu ne mogu ništa više da kažem", objasnio je.

Pored Ivana Maksimovića, ove godine festival će voditi i Tijana Mišković, a o njihovom i izgledu izvođača i ove godine brinuće tim Zorana Vukčevića.

Prema riječima Bučevca, ovogodišnji festival košta između 260 i 270 hiljada eura.

Bonus video: