Dejan Seferović debituje na Sunčanim skalama

Ranije nije želio da učestvuje na festivalima, a ovogodišnji smatra odličnom prilikom
148 pregleda 3 komentar(a)
Dejan Seferović, Foto: Facebook
Dejan Seferović, Foto: Facebook
Ažurirano: 20.06.2013. 12:21h

Crnogorski muzičar Dejan Seferović ove godine učestvovaće na festivalu “Sunčane skale”. Iako je u muzici dugi niz godina, najčešće kao član nekog benda, ovo će mu biti prvi put da se javno predstavi i kao izvođač.

"Posljednjih nekoliko godina nastupam po lokalima, a mislim da je ove godine došlo vrijeme da se predstavim širem auditorijumu. Numera “Novi život” idealna je za festival kao što su Skale, zato sam i odlučio da sa njom učestvujem u Herceg Novom", priča za “Vijesti” Seferović.

Ranije nije želio da učestvuje na festivalima, a ovogodišnji smatra odličnom prilikom.

"Ranije su festivali trajali po nekoliko dana, a na svakom se pojavi po 40-ak pjesama. U jednom trenutku je čak bilo toliko festivala da pjevač ne stigne da ispromoviše svoju kompoziciju, a već se održalo neko slično takmičenje. Zato sam baš ove godine odlučio da idem na Skale, jer traju samo jedan dan i biće svega dvadesetak pjesama", objašnjava Seferović, dodajući da smatra da prije pojavljivanja na takmičenju, čovjek prije svega treba da sazri.

Inače, ovu kompoziciju crnogorski muzičar čuo je još prije tri godine.

"Autor muzike i teksta je Momčilo Zeković Zeko, kojem već nekoliko godina unazad pjevam i sviram sve demo snimke. Kada sam čuo ovu numeru, oduševio sam se, i Zeko nije želio da je proda nikome, ostavio je meni", priča muzičar.

Seferović se na festivalu neće pojaviti samo kao pjevač. Naime, on je autor muzike za kompoziciju “Dodaj” s kojom će na Skalama učestvovati Ivana Martinović. Na pitanje, od koje pjesme više očekuje, nije mnogo razmišljao o odgovoru:

"Više očekujem od moje, jer ovo mi je vatreno krštenje kao pjevaču. Svakako da bi mi se finansijski više isplatilo da pobijedi Ivana jer na Skalama nagrade odnose autori. Njena pjesma je prava ljetnja, vesela, dok moja nosi poruku", ističe Seferović.

Poruka pjesme, tvrdi Seferović, je u samom naslovu pjesme - “Novi život” i nosi u sebi simboliku.

"Kada sam snimio pjesmu, ona se nije tako zvala, već “Mila”. Međutim, na kraju smo Zeko i ja odlučili da joj promijenimo naziv, pa smo uzeli stih kojim se završava tekst. Svakako da će ovo biti novi život za mene. Dugo se bavim muzikom, a napokon će, sem publike po Crnoj Gori koja posjećuje moje svirke, imati priliku da me upoznaju svi koji će pratiti festival iz čitavog svijeta", zaključuje Seferović.

Bonus video: