"za njene oči"

Crvena jabuka obradila još jednu pjesmu Boža Bulatovića

"Uvijek me obraduje to produžavanje života pjesmama koje sam davno pisao. Žera je uvijek isticao da mu se ta, i kompozicija “Mare” od svih mojih najviše sviđaju"
90 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 18.06.2013. 07:46h

Nakon što su za prošli album obradili pjesmu grupe Rolly - “Mare”, sarajevski bend Crvena jabuka i na novom projektu ima numeru Boža Bulatovića. Naime, ovoga puta odlučili su da “produže život” kompoziciji “Za njene oči” sa kojom je Bulatović učestvovao na festivalu u Budvi 2003. godine.

"Izgleda da je suđeno da drugi pjevaju moje pjesme", našalio se Bulatović.

"Uvijek me obraduje to produžavanje života pjesmama koje sam davno pisao. Žera je uvijek isticao da mu se ta, i kompozicija “Mare” od svih mojih najviše sviđaju", otkriva Bulatović.

Novi album grupe Crvena jabuka, na kojoj se nalazi pomenuta numera, nazvan je “Nek’ bude ljubav”, a najavljen je singlom “Imam neke fore”. Pjesme su snimane u Zagrebu, Dortmundu, Sarajevu i Beogradu.

Uz 15 novih pjesama na albumu se našla i live verzija dueta grupe s Halidom Bešlićem, pjesma "Godinama", koja je snimljena na turneji Karlovačko Live 2010. Uz taj duet, album sadrži još nekoliko vokalnih saradnji, pa je tako Kemal Monteno gostovao u pjesmi "Crveni poljupci", Karlo Martinović u "Vjerujem", a grupa "Neverne bebe" snimila je sa Žerom svoju pjesmu "Ovo je kraj".

Galerija