DST najavio spektakularne koncerte povodom 20 godina benda

Prisutni su imali priliku da čuju singl "20 godina" koji najavljuje novo, peto studijsko izdanje DST-a koje se očekuje da bude objavljeno do septembra
163 pregleda 5 komentar(a)
bend DST, Foto: Privatna arhiva
bend DST, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 17.06.2013. 14:38h

Na pres konferenciji održanoj u podgoričkom kafiću "Montenegro pab" iz kultne nikšićke pank grupe DST najavili su da će njihov koncert u Nikšiću 22. juna, kojim će proslaviti 20 godina rada, biti spektakl.

"Koncerte smo zakazali za 22. jun u Nikšiću na Tvrđavi, a 24. u Podgorici na ovom mjestu gdje držimo pres konferenciju. U Nikšiću će događaj biti obogaćen jednom likovnom kolonijom, imaćemo bend KBO! kao specijalnog gosta. Dugo smo radili na pripremi ovog jubileja i očekujemo da to bude možda i najupečatljiviji momenat u našoj karijeri", najavio je bubnjar ovog sastava Srđa Simunović.

Frontmen DST-a Boris Lješković kazao je da nije mala stvar trajati toliko godina i pojasnio da je njegov bend nastao 1992, ali su oni gledali ukupno 20 godina rada, ne računajući jednu godinu koju je proveo u vojsci.

"Pank i zadovoljstvo ne idu zajedno. Naši životi, naša egzistencija je donekle žrtvovana upravo da bi naše djelo poraslo"

Prisutni su imali priliku da čuju singl "20 godina" koji najavljuje novo, peto studijsko izdanje DST-a koje se očekuje da bude objavljeno do septembra.

"Album je u završnoj fazi snimanja i očekujemo u narednih desetak dana da to bude gotovo, pa da se produkcija radi u Beogradu. Sredinom avgusta ćemo imati zaokruženu priču. Od septembra idemo na regionalnu turneju", najavio je Simunović.

Lješković je dodao da je DST na svirkama po okruženju uvijek predstavljao Crnu Goru srcem i dušom i da će to i nastaviti da radi.

"Mi smo iz ovog kraja, ginemo za njega i borimo se da u tom kulturološkom pogledu predstavimo naš grad i Crnu Goru najbolje što možemo", saopštio je on. Pjevač DST-a je poručio mlađim bendovima da ako uđu "u ovaj svijet, moraju da idu do kraja i da daju cijelog sebe".

Pričajući o dosadašnjih 20 godina rada iz benda su kazali da su prošli mnoge prepreke, ali i da je to dobro za inspiraciju.

"Pank i zadovoljstvo ne idu zajedno. Naši životi, naša egzistencija je donekle žrtvovana upravo da bi naše djelo poraslo", poručio je Simunović.Kao predstavnik glavnog sponzora DST-a Nikšićke pivare na pres konferenciji je govorila i Natalija Milić koja je kazala da je velika čast stati uz ovakav bend kao što je DST, te da je njihov rad dokaz da se u Nikšiću stvara kvalitetan zvuk.

Bonus video: