Deca loših muzičara, Sixpack i Postolar Tripper na Lake Festu

Fank rok sastav iz Beograda poznat pod skraćenicom DLM na sceni je aktivan već gotovo četvrt vijeka
9 komentar(a)
Ažurirano: 14.06.2013. 08:15h

“Deca loših muzičara”, “Sixpack” i “Postolar Tripper” pridružuju se lajn apu ovogodišnjeg Nikšićko rock's Lake festa kada su u pitanju izvođači na glavnoj festivalskoj bini.

Fank rok sastav iz Beograda poznat pod skraćenicom DLM na sceni je aktivan već gotovo četvrt vijeka, a po mišljenju kritike i publike jedan je od najboljih srpskih sastava među bendovima koji su širu afirmaciju stekli tokom posljednje decenije prošlog vijeka.

Posljednjih nekoliko godina bend je tek sporadično nastupao i rijetko se pojavljivao u medijima od ponovnog okupljanja u decembru 2011. U martu ove godine Beograđani su proslavili 20 godina od osnivanja benda objavivši singl "Flora i fauna", a iza sebe ima četiri studijska albuma.

Prvi put u Crnoj Gori će u sklopu ovogodišnjeg izdanja festivala na Krupcu nastupiti zadarski sastav “Postolar Tripper”. Bend je poznat po svojim duhovitim tekstovima, nastao je 2003, a ovog ljeta će obilježiti deceniju postojanja.

Sedmočlani sastav ima status jednog od najboljih hrvatskih bendova, a do sada su objavili četiri studijska albuma.

Za razliku od pomenutog hrvatskog benda srpski pank sastav “Sixpack” čest je i rado viđen gost u gradu piva i čelika. Sastav iz Smederevske Palanke iza sebe ima šest studijskih izdanja.

Ovogodišnji Lake fest održaće se od 19. do 21. jula, a do sada su učešće potvrdili i Plejboj, Disciplin A Kitschme, Atheist Rap, Eyesburn, Bajaga, Marčelo i Filteri, Let 3, Goribor, Obojeni program, Bad Copy i Goblini.

Galerija

Bonus video: