Kiril Džajkovski dolazi u Crnu Goru

Organizatori koncerta makedonskog muzičara saopštiće lokaciju i datum nastupa tokom sedmice
68 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 10.06.2013. 08:37h

Svjetski poznati i priznati makedonski muzičar i kompozitor Kiril Džajkovski nastupiće sa svojim osmočlanim sastavom sredinom ovog ljeta u nekom od primorskih gradova u Crnoj Gori, saopštili su iz agencije "Music manager". Oni međutim nisu otkrili mjesto i datum održavanja koncerta, kazavši da će te informacije objaviti tokom ove sedmice.

- Agencija je prvobitno planirala koncert Džajkovskog u Podgorici, ali zbog termina usred ljetnje sezone odlučeno je da Kiril nastupi u jednom od gradova Crnogorskog primorja, a da se podgorički spektakl odloži za kraj ove ili sredinu sljedeće godine - stoji usaopštenju.

Osnivač prvog makedonskog elektronskog benda Bastion u Crnu Goru dolazi sa kompletnom "live" formacijom koja će izvesti njegove najveće hitove poput "Primitive Science", "Jungle Shadow", "Lion's Den", "Hell of A Road" i druge.

Džajkovski se muzikom bavi već tri decenije, bio je član legendarne grupe Leb i sol, a smatra se osnivačem "Balkan beata", koji je globalno prepoznat kao autentični muzički izraz balkanskog podneblja.

Međunarodni uspjeh donio mu je album "Homebound" iz 1999, a poznat je po svojoj kombinaciji makedonskog etno zvuka i elektronike. Njegovo aktuelno izdanje je "Hell of a Road", objavljeno u februaru ove godine.

Galerija

Bonus video: