Oliver Dragojević: Bio sam psihički labilan

On je dodao da je nakon toga shvatio da su stvari otišle predaleko i odlučio da se vrati u Hrvatsku, nakon čega je postao pjevač
107 pregleda 12 komentar(a)
Oliver Dragojević, Foto: Novi list
Oliver Dragojević, Foto: Novi list
Ažurirano: 10.06.2013. 08:14h

Muzičar Oliver Dragojević, za hrvatsku emisiju “Internetska posla” pričao je o svom novom albumu, prisjetio se boravka u Njemačkoj dok je bio mlad i otkrio da je u tom periodu bio psihički labilan.

“Moja znatiželja je bila prejaka. Svirao sam u Splitskoj grupi, ali to mi je bilo nedovoljno, pa sam otišao vani na četiri, pet godina. Naučio sam puno stvari o muzici, ali sam psihofizički propao. Psihički sam bio labilan, imao sam problema sa snom i živcima”, prisjetio se pjevač.

On je dodao da je nakon toga shvatio da su stvari otišle predaleko i odlučio da se vrati u Hrvatsku, nakon čega je postao pjevač.

Na pitanje novinara, šta ga je u Njemačkoj najviše uznemiravalo, Dragojević je kazao:

“Pa nisi doma, svi su ti nepoznati, ne znaš dobro jezik. Svaku noć nastupaš i to te iscrpi. Bio sam mlad, ali to me je ubilo”.

Popularni muzičar je tokom intervjua prokomentarisao i statistički podatak da se svaki četvrti brak završi razvodom.

“Kada slušam informacije, izgleda mi kao da se ljudi više rastaju nego sastaju. Prije braka treba da imaš uvid u šta ulaziš, šta te čeka. Kad si premlad za brak, nije dobro, nemaš iskustva, pa se moraš prilagoditi”, dao je svoj savjet Dragojević.

“Opet, ne valja kada si sa nekim dugo, pa se tek onda vjenčate. Sve je to stvar izbora. Ključ braka je mislim u povjerenju, vjernosti, kompromisu...”, objasnio je on.

Novi Dragojevićev album, nazvan “Tišina mora”, nedavno je objavljen, a hrvatski muzički kritičari uglavnom ga hvale.

“Većinu kompozicija napisao je Jakša Fiamengo, s kojim se dobro razumijem jer je ostrvljanin kao i ja. Drago mi je što mi je i Tedi Spalato napisao neke pjesme jer mi se sviđa njegov senzibilitet. Za pjesme ‘Tišina mora’ i ‘Zadnja karta’ potpisujem muziku, a tekstove ne pišem jer me strah da ću ponoviti već izrečene misli”, kazao je 65-godišnji pjevač, koji iza sebe ima 46 godina muzičke karijere.

Bonus video: