Singl "Dodaj" - novo muzičko "ja" Ivane Martinović

Pjesmu “Dodaj” za koju je muziku uradio Dejan Seferović, tekst pisala Ivana uz pomoć supruga Ljubiše
99 pregleda 2 komentar(a)
Ivana Popović, Foto: Luka Barović
Ivana Popović, Foto: Luka Barović
Ažurirano: 07.06.2013. 16:47h

Crnogorska pjevačica Ivana Martinović jedna je od pet izvođača iz Crne Gore koji će učestvovati na ovogodišnjem festivalu Sunčane skale. Tako će 29. juna na Kanli kuli, Ivana u svom stilu predstaviti pjesmu “Dodaj” koja nije tipična festivalska, a koja se razlikuje i od numera koje je Ivana objavljivala do sada.

"Pjesma je kao demo zapis nastala prije nekoliko godina, tako da nije rađena za ovaj festival, ali jeste za album. Cilj mi je bio i još je, da uradim što više pjesama do proljeća sljedeće godine kako bih konačno objavila album i da se na tom prvijencu nađe i dosta raznovrsnih tema i stilova", priznala je na početku razgovora Martinović.

Pjesmu “Dodaj” za koju je muziku uradio Dejan Seferović, tekst pisala Ivana uz pomoć supruga Ljubiše, a aranžman i ovoga puta povjeren Vladanu Popoviću i Marku Milatoviću ljubitelji pop zvuka mogu već čuti na Youtube kanalu. Ivana je zadovoljna prvim reakcijama.

"Komentari su bili pozitivni još dok je pjesma bila demo. Ljudi su shvatili da mi prijaju i drugačiji stilovi od klasičnog pop zvuka. Iako sam se najviše puta oprobala baš u tim klasičnim pop vodama, ovakve razlike koje s vremena na vrijeme pravim, poput pjesme " U oku tvom" i "Slobodna", pa sad i "Dodaj", me posebno čine srećnom. Mislim da svaki umjetnik ili makar umjetnička duša, teži usavršavanju, širem znanju i iskustvu, ali i većem broju ostvarenih, raznovrsnih ideja. Sad, kada je numera "Dodaj" studijski završena, pozitivne reakcije mi ukazuju da se ljudima dopada to što sam prikazala i novo muzičko i veoma pozitivno "ja", a to me posebno raduje", priča Martinović.

Od učešća na Skalama očekuje da “publika i žiri osjete pozitivu koju prenosi kroz pjesmu”.

Od učešća na Skalama očekuje da “publika i žiri osjete pozitivu koju prenosi kroz pjesmu”

"Iza ovog teksta ne stoji samo puko pisanje i sastavljanje rima, već i stav kojim se ja u životu vodim. Ima zaista iskrenu poruku, nadam se da ću i nastupom uspjeti to da dočaram", najavljuje ona.

Ivana smatra da su festivali, bez obzira na to što im opada popularnost među izvođačima i autorima, i dalje dobar način da se promoviše pjesma.

"I mi, nekadašnji učesnici i veliki ljubitelji tih festivalskih dana i druženja, treba da nosimo odgovornost da se festivali ne ugase samo zato što nisu na istom nivou kao nekada. Time što ćemo im ponuditi nešto novo, istovremeno dajemo mnogo za festival, sebe, ali i za publiku i na prvom i posljednjem mjestu", sigurna je Martinović.

Na prvijencu, na koji publika čeka već desetak godina, će se, kaže, naći sve festivalske pjesme.

"U međuvremenu ću snimiti još dvije ili tri nove numere, a pjesme "Odlazim" , "U oku tvom" i "Srce kamenja" planiram da prearanžiram. Neću otkrivati kako će zvučati, još se ta tema obrađuje, ali, recimo da je moja želja da ih malo reanimiram i predstavim u novom svjetlu", zaključuje Martinović, uz obećanje da će album biti gotov oko Nove godine.

Bonus video: