"Sunčane skale" se vraćaju na Kanli kulu

Na ovogodišnjem festivalu učestvovaće i Kemal Monteno koji će izvesti posljednji objavljen singl s Teškom industrijom
50 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 05.06.2013. 14:34h

Ovogodišnji, devetnaesti po redu festival “Sunčane skale”, nakon što je protekle četiri godine održavan na glavnom gradskom trgu u Herceg Novom, ovoga puta vraća se na staro mjesto- Kanli kulu.

"Definitivno je da će ove godine biti na Kanli kuli. Mi nikad nijesmo imali problem sa Kanli kulom i nije nam se nikad iznajmljivala za novac, ali su kad se tamo održava festival mnogo veći materijalni izdaci. Za održavanje ovogodišnjeg festivala tražili smo alternativni prostor, pa se pominjao čak i onaj ispred hotela Plaža. Ali kako se ti prostori iznajmljuju zakupodavcima koji tu prave kafiće, nijesmo mogli napraviti nikakvu drugu kombinaciju nego da se vratimo na Kanli kulu", potvrdio je juče Vijestima Slobodan Bučevac, direktor festivala.

Organizatori Skala još prije petnaestak dana objavili su spisak ovogodišnjih učesnika koji će se ove godine održati 29. juna i trajati samo jedan dan. Na njemu su se našli Jelena Kažanegra, Ivana Popović, Dejan Seferović i Pero Stefanović iz Crne Gore, zatim, “Pogriješila roda” i Saška Janković iz Srbije, Igor Cukrov, Pamela Remljak, Ivana Banfić, Kristijan Rahimovski i Bojan Jambrošić iz Hrvatske. Na ovogodišnjem festivalu učestvovaće i Kemal Monteno koji će izvesti posljednji objavljen singl s Teškom industrijom, a iz Bosne i Hercegovine dolazi Deana Dasović, iz Slovenije će učestvovati samo April, dok će boje Makedonije ovoga puta braniti dva izvođača- Joce Panov i Denis. Organizatori su odabrali i nekoliko izvođača koji dolaze sa raznih kontitenata tako da ćemo imati učesnike iz Njemačke, Azerbejdžana, kao i duet koji će otpjevati izvođači iz Amerike i Velike Britanije.

No spisak je konačan tek od juče, pa su tako dodata još tri imena.

"Pored imena koje smo već objavili na festivalu će još učestvovati Marko Prentić, Danijel Pavlović i Žare Berber. Dodali smo ih jer su prepravljali pjesme i pošto su zadovoljili kriterijume, odlučili smo da i oni učestvuju", objašnjava Bučevac. On je istakao da će se potruditi da u revijalnom dijelu imaju zanimljive goste.

"Trenutno smo u pregovorima, nijesmo još detalje usaglasili, pa je još rano da se o tome priča", zaključio je Bučevac.

Galerija

Bonus video: