Lu Rid: Ja sam trijumf moderne medicine, fizike i hemije

"Radujem se skorim koncertima i pisanju još pjesama koje će se povezati sa vašim srcima i dušama i univerzumom", poručio je popularni muzičar
60 pregleda 0 komentar(a)
Lu Rid, Foto: Wp.pl
Lu Rid, Foto: Wp.pl
Ažurirano: 04.06.2013. 16:34h

Lu Rid kaže da je "veći i snažniji nego ikada" poslije transplantacije jetre koja mu je spasila život i poručuje da se raduje skorim koncertima.

"Ja sam trijumf moderne medicine, fizike i hemije", naveo je 71-godišnji roker na svom vebsajtu, pošto je njegova supruga tokom vikenda izjavila da se podvrgao operaciji.

"Veći sam i snažniji nego ikada. Moj čen taidži mi je dobro došao proteklih godina", rekao je Rid aludirajući na vježbe borilačkih vještina koje utiču na zdravlje i relaksaciju, prenosi Rojters.

Rid je u aprilu otkazao brojne nastupe u Kaliforniji, uključujući i koncerte na festivalu Koučela i Artsu

"Radujem se skorim koncertima i pisanju još pjesama koje će se povezati sa vašim srcima i dušama i univerzumom".

Lori Anderson, supruga muzičara i tekstopisca koji je slavu stekao kao frontmen grupe "The Velvet Underground", rekla je u intervju u "Times of London" koji je objavljen u subotu da je Rid "umirao" prije transplantacije u aprilu.

"Moj suprug je otišao na veliku operaciju koja je dobro prošla... transplantaciju jetre. Ozbiljnije od toga ne može. Umirao je. Na to ne idete iz zabave", rekla je ona.

Rid je u aprilu otkazao brojne nastupe u Kaliforniji, uključujući i koncerte na festivalu Koučela i Artsu.

Pjevač sada klasične numere "Sweet Jane" ima uspješnu solo karijeru sa 20 studijskih albuma i sarađivao je sa brojnim muzičarima od kantri pjevača Vinsa Gila do rok benda "The Killers".

Od 2008. u braku je sa Lori Anderson, umjetnicom performansa i eksperimentalnom muzičarkom.

Bonus video: