Zoon politikon pobjedio na Skladište festu

Gajević je otkrio da je konkurencija bila žestoka, te da je svaki bend je dao sve od sebe na bini
52 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 04.06.2013. 16:12h

Podgorički rok sastav Zoon politikon pobijednik je druge večeri takmičarskog festivala Skladište fest koji je održan u Kruščiću u Vojvodini. Autori pjesme "Brate moj" pobijedili su u konkurenciji bendova iz regiona (Srbija, Hrvatska, Slovenija, Makedonija) jednoglasnom odlukom tročlanog žirija.

Jovan Gajević, basista Zoon politikona, za "Vijesti" je kazao da nisu očekivali pobjedu, već su samo željeli da se predstave publici.

"Nismo razmisljali o pobjedi na festivalu, prijavili smo se jer smo mislili da će to biti fino putovanje i dobra prilika da se predstavimo nekoj novoj publici pošto već godinu dana nismo išli nigdje van Crne Gore. Nismo se prevarili jer je na festivalu sve bilo sjajno - doček, organizacija i publika", kazao je on.

Gajević je otkrio da je konkurencija bila žestoka, te da je svaki bend je dao sve od sebe na bini. Podgoričani su iza sebe ostavili Viziju iz Makedonije, Mit iz Slovenije, Maršal iz Hrvatske i Orest iz Srbije i osvojili nagradu vrijednu 500 eura.

"Što se tiče nagrade, najvjerovatnije ćemo sve da uložimo u opremu, jer toga nikad nije dosta Daljih planova nemamo trenutno, prijavili smo se za još par festivala u okruženju, pa ćemo vidjeti hoćemo li biti pozvani na još neki", saopštio je Gajević.

Zoon politikon koji uz Iliju čine i Jovan Gajević, Ilija Kojović i Danijela Despotović je početkom ove godine objavio svoj debi album "Rupe u glavi".

Galerija

Bonus video: