U susret Lake Festu: Ritam nereda prvi put u Podgorici

"Uživajte u svojim životima, živite još 200 godina", poručio je frontmen Boban Petronijević i najavio kraj svirke oko ponoći uz numeru "Put beznađa"
285 pregleda 5 komentar(a)
Ritam nereda, Foto: Zoran Đurić
Ritam nereda, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 03.06.2013. 12:50h

Poznati srpski pank sastav Ritam nereda probio je led u nedjelju veče i po prvi put u svojoj dugogodišnjoj karijer nastupio u Podgorici u "Montenegro pabu" u sklopu serijala "Nikšićko rock's - U susret Lake festu".

Gotovo stadionska atmosfera vladala je u na nastupu novosadskih pankera, uz konstantan huk publike i moćan zvuk. Bend se popeo na binu oko 22.30 uz bučni pozdrav publike i narednih sat i po mašina gotovo nijednog trenutka nije prestala da melje opasnim rifovima i žestokim ritmovima. Baš kao što su i obećali Neredi su odsvirali repertoar koji je dotakao svaku fazu njihove dosadašnje karijere, a na plejlisti se našla i jedna nova, do sada neobjavljena i još uvijek bezimena numera. Ređale su se "Protiv svih", "Elita", "Raskršće", "Nebo", a tokom prve polovine svirke publika je dočekivala krajeve pjesmama glasnim ovacijama, ali začudo nije bilo šutki.

Ipak, sa početkom drugog dijela repertoara atmosfera je u sekundi postala paklena sa hitovima "Ne", "Hiljade", "Ajde", "Crno je sve", publika je krenula da pjeva u stih sa bendom, pred binom je nastao haos.

"Uživajte u svojim životima, živite još 200 godina", poručio je frontmen Boban Petronijević i najavio kraj svirke oko ponoći uz numeru "Put beznađa". Publika Novosađanima ipak nije dala da siđu sa bine, a "grupa veselih momaka" kako ih je opisao Petronijević konstantno je skandirala "Mi smo Ritam nereda" što je izazvalo osmijehe na licu članova benda. Frontmen im je tokom bisa posvetio pjesmu "Heroj", a zatim je nešto iza ponoći svirka završena numerom "San". Publika je tražila još, ali nastavka nije bilo.

Ritam nereda je još odavno zašao u svoje tridesete, a bunt koji se provlačio kroz njihovu muziku svih tih godina i dalje je aktuelan. Centralni trenutak njihove svirke u nedjelju veče bila je numera "Elita", po kojoj je zadnji album "Paralelni svet" dobio ime. "Neću da slušam šta mi kažu, neću da čujem ni glas! Neću da gledam, jer znam da lažu, od njih ne očekujem spas", sažeta je poruka njihove svirke Podgorici.

Bonus video: