Nik Kejv na Exitu

Na oduševljenje fanova organizatori saopštili ime još jednog učesnika novosadskog festivala
1 komentar(a)
Ažurirano: 03.06.2013. 09:19h

Organizatori Exit festivala saopštili su još jedno ime koje će učestvovati na ovogodišnjem izdanju. Naime, svoje najveće hitove, na radost armije obožavalaca na Petrovaradinskoj tvrđavi ove godine izvešće kralj alternativnog rocka Nik Kejv i to 14. jula na Main stage-u.

On je ove godine publici podario sjajan povratnički album svoje matične grupe “Bad Seeds”, po imenu “Push The Sky Away“, koji je svjetska kritika već ocijenila kao jedno od najboljih izdanja ove godine.

"Kejv i njegov bend ”The Bad Seeds” jedna su od najznačajnijih pojava na rock sceni u posljednjih 30 godina. Njegov energično rokerski, a ipak visoko stilizovani nastup, ne ostavlja ravnodušnim širi krug publike još od 1983.

Radi se o umjetničkoj magiji jedinstvene prirode koja u sebi fuzioniše teatralnost jednog Dejvida Bouvija, rokersku ekspresivnost jednog Igija Popa i poeziju mračne strane života jednog Loua Rida", izjavio je Dragan Ambrozić, programski selektor glavne festivalske bine.

O svakom Kejvovom koncertu se dugo priča. Njegov koncert sa bendom “Bad Seeds” u beogradskoj Areni 2008. izabran je od strane kritike za najbolji strani koncert godine u Srbiji. Sa rok projektom “Grindermen” Kejv je gostovao na Exitu 2011.

Pored Kejva na ovogodišnjem festivalu koji će se održati u Novom Sadu od 10. do 14. jula nastupiće između ostalih i “Atoms For Peace”, “Bloc Party”, Dejvid Geta, Fetboj Slim, Snup Dog, “The Prodigy” i mnogi drugi.

Galerija

Bonus video: