"Wu-Tang Clan" na Terraneo festivalu u Šibeniku

"Wu-Tang Clan" predstavlja istinsku super-grupu kada govorimo o hip-hop i rap muzici a upravo se nalaze na turneji povodom 20 godina postojanja
1 komentar(a)
Ažurirano: 30.05.2013. 11:22h

Terraneo festival potvrdio je dolazak novih izvođača koji će ovog ljeta nastupiti u Šibeniku. Nakon što su bendovi "My Bloody Valentine" i "Prodigy" već potvrdili svoje učešće , na sajtu ovog festivala je objavljeno i novo ime koje će sigurno privući veliki broj fanova - "Wu-Tang Clan"!

"Wu-Tang Clan" predstavlja istinsku super-grupu kada govorimo o hip-hop i rap muzici a upravo se nalaze na turneji povodom 20 godina postojanja. U aprilu ove godine imali su fenomenalan povratnički koncert na "Coachella" festivalu, a za jul su zakazali izlazak novog studijskog albuma pod nazivom "A Better Tomorrow".

Uz njih, izvođačima na ovogodišnjem Terraneu pridružiće se i jedan od najkvalitetnijih muških predstavnika aktualno reinkarnirane soul muzike - Aloe Blacc, kao i jedan od najznačanijih sastava britanskog alternativnog roka u posljednih 10 godina - The Cribs. Atmosferu festivala zagrijaće "neponovljivi one-man show iz Njemačke" - Mambo Kurt, američki folk rokeri "Woods" i američki kantautor, dobitnik Gremijai veteran "Billboard TOP 100" liste Dunkan Šeik.

Na Terraneo stužu i dva britanska elektronska dua, muški "Koan Sound" i ženski "Blond:ish", eklektični danski kvartet "Pinkunoizu" i američki alternativni rok band "Bosnian Rainbows".

Listu učesnika pojačavaju i regionalne snage: Eyesburn, Straight Mickey and the Boyz, SevdahBABY i Pešes kao i hrvatski pank rok bend Vlasta Popić i dj kolektiv "Chew the Fat! Croatia".

Terraneo nastavlja saradnju s projektom "Red Bull Music Academy", koji ove godine slavi 15. godišnjicu postojanja. "Red Bull Music Academy" bina se ove godine seli na otvoreni prostor na lokaciju na kojoj je prošle godine bila postavljena Aero bina. Imena "Red Bull Music Academy" izvođača biće objavljena uskoro.

Tako do sad potvrđena imena Terranea 2013. čine: "The Prodigy", "Wu-Tang Clan", "My Bloody Valentine", "Azealia Banks", "Aloe Blacc", "Calexico", "The Cribs", "The Bots", "Cloud Nothings", "Woods", "Mambo Kurt", "Bosnian Rainbows", "Duncan Sheik", "Koan Sound", "Blond:ish", "Pinkunoizu", Dubioza Kolektiv, Darkwood Dub, "Kawasaki 3p", Postolar Tripper, SevdahBABY, "My Buddy Moose", Vlasta Popić, Krankšvester, Pešes, Svi na Pod, "Eyesburn", "Straight Mickey and the Boyz", "Chew the Fat! Croatia" i "Icarus Down".

Cijena karata za ovaj festival je oko 50 eura i neće se mijenjati do 6. juna. Broj karata ove godine je ograničen, u prodaju je pušteno 8000 karata za hrvatsko tržište i 2000 karata za goste koji dolaze iz inostranstva. Uz ulaznice se može rezervisati i jedno od 3.500 mjesta u kampu festivala.

Galerija

Bonus video: