Depeche Mode u Beogradu: Očekivani spektakl

U publici se kod najzagriženijih fanova mogla osjetiti jaka emocija povodom prvog gostovanja omiljenog benda u njihovom gradu i državi
73 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 20.05.2013. 08:17h

Legendarni britanski elektro pop sastav Depeche Mode priredio je na svom prvom gostovanju u Srbiji očekivani spektakl - ne onu vrstu medijski napumpanih spektakla gdje se vade zastave zemlje domaćina i nauči par riječi na domaćem jeziku da bi se gosti dodvorili publici, ne! Depeche Mode vrlo dobro znaju zašto su tu, kao i njihovi fanovi - zbog vrhunskog audio (a bogami i vizuelnog) doživljaja.

Depeche Mode je na binu izašao iza 21 sat. Koncert je otvoren prvom numerom sa pomenutog albuma "Welcome To My World", a najbolje reakcije od novog materijala pokupila je katarzična"Heaven".

Depeche Mode je na binu izašao iza 21 sat. Koncert je otvoren prvom numerom sa pomenutog albuma "Welcome To My World", a najbolje reakcije od novog materijala pokupila je katarzična"Heaven"

Erupcija oduševljenja nastala je pred kraj “regularnog ” dijela koncerta kada su izvedeni hitovi “Enjoy The Silence” i “Personal Jesus”. Poslastica za "hardkor" fanove bila je što su mjesto na set listinašle i pjesme koje Depeche Mode nije godinama izvodio poput: "Black Celebration", "Halo" i "Just Can't Get Enough".

Kod najzagriženijih fanova mogla se osjetiti jaka emocija, Foto: Fonet

Bend je brzo poslije 22 sata i 30 minuta napustio binu, a zatim se na dozivanje publike vratio na bis početkom kojeg je Gor ponovo imao svojih “pet minuta”. Zatim se Gan vratio na binu (ovoga puta bez majice na oduševljenje ženskog dijela publike). Numerom “Never Let You Down” bila je numera kojom su se pozdravili od svojih fanova. Nije bilo viška ni u čemu što su Dejv Gan i ekipa priredili prisutnima na Ušću u subotu veče. Jer kada ste i poslije više od 30 godina karijere sposobni da iznjedrite muziku vrhunskog kvaliteta, ne oslanjajući se na staru slavu, onda nema potrebe da prodajete maglu. A upravo (i očekivano) je repertoar popularnog benda bio podosta prošaran novim materijalom, sa aktuelnog albuma "Delta Machine".

U publici se kod najzagriženijih fanova mogla osjetiti jaka emocija povodom prvog gostovanja omiljenog benda u njihovom gradu i državi. Momenti kada bi Gan prisutnima prepustio pjevanje refrena ježili su sve dlake na koži.

Galerija

Bonus video: