Kings of Strings: Vatromet kad zasviraju

Trio svjetski priznatih gitarista „Kings of Strings“, koji će u nedjelju, 18. marta, održati koncert u sali Gimnazije “Slobodan Škerović”, objavio je album
0 komentar(a)
Kings of Strings - Vlatko Tommy Stochelo, Foto: Privatna arhiva
Kings of Strings - Vlatko Tommy Stochelo, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 13.03.2012. 10:13h

Trio svjetski priznatih gitarista „Kings of Strings“, koji će u nedjelju, 18. marta, održati koncert u sali Gimnazije “Slobodan Škerović”, objavio je album. Projekat nazvan “Prvi korak” najavljen je numerom „Good Time Charlie’s Got The Blues“ za koju je snimljen i spot.

Inače, pomenuta pjesma snimljena je u saradnji sa poznatim producentom Vojom Aralicom, a u pitanju je instrumentalna verzija balade Denija O’Kifa iz 1972. godine, koju su svojevremeno izvodili i Elvis Prisli, Henk Vilijams i drugi.

Gitarski trio koji čine Tomi Emanuel, Vlatko Stefanovski i Štokelo Rozenberg za “Prvi korak” snimili su još 12 numera, a album se od juče u produkciji „Guitar Arta“ našao na tržištu.

Nakon njihovog koncerta u Podgorici kao i u nekoliko zemalja u regionu, u planu je i svjetska turneja kojoj se ne raduje samo Stefanovski, već i Emanuel i Rozenberg.

"Meni je čast da budem dio projekta „Kings of Strings“ i da sviram sa ovako fantastičnim muzičarima. Za mene lično projekat „Kings of Strings“ je kao poklon. Tomi je po mom mišljenju muzička veličina i sam po sebi jeste muzika. Vlatko je veoma inspirativan za mene. Mislim da je veliki muzičar i zvuči nevjerovatno kad svira tradicionalne makedonske teme. Obožavam to", izjavio je povodom njihovog okupljanja Štokelo Rozenberg.

Emanuel ističe da su njih trojica veoma različiti svirači.

"Ipak, materijal koji smo odabrali je takav da svako od nas trojice u solo dionicama može da zasija. I to je ono što je važno. Međutim, tek kad zasviramo zajedno, dešava se pravi vatromet", kaže Emanuel i dodaje da je dosta naučio od Vlatka, a da je oduvijek želio da sarađuje sa Štokelom.

Stefanovski se raduje saradnji sa Štokelom i Tomijem.

"Mislim da će to biti veoma interesantan susret i zanimljiva kulturna razmjena, a iznad svega veoma snažno gitarsko iskustvo za sve nas", objašnjava Stefanovski.

Karte za ovaj jedinstveni muzički događaj su u prodaji, a mogu se naći po cijeni od 15 eura na biletarnici KIC-a.

Bonus video: