Andreja Rondović sa bendom “Bonggita” nastupa u Njujorku

Nekadašnja pjevačica podgoričkog rok benda “Shin-ei” sada je članica srpske sintvejv grupe
475 pregleda 0 komentar(a)
Andreja Rondović, Foto: Luka Đuričić
Andreja Rondović, Foto: Luka Đuričić
Ažurirano: 07.07.2018. 12:52h

Nekadašnja pjevačica podgoričkog rok benda “Shin-ei” Andreja Rondović našla se na novom izdanju srpske sintvejv grupe “Bonggita”.

Pet godina nakon izlaska prvog i jedinog albuma “Shin-ei”, ona je postala članica novosadskog sastava koji je u junu lansirao svoje treće izdanje “Apoptosis”, dostupno za preslušavanje i besplatno preuzimanje na servisu “Bandcamp”.

“Pod imenom “Bonngita”, zapravo nastupa Đorđe Pajić, koji je aktivan od 2017. Iza sebe ima već dva albuma. Prvi album kojim počinje trilogija se zove “The Bonggitaria Incident”, drugi “Neon Marble’” i sada je izašao treći album na kojem su se našli i moji vokali i sa tim izdanjem zvanično postajem članica grupe”, kaže jedina Crnogorka u sastavu koji uz Pajića čini i gitarista Aleksandar Jovanović.

Na trećem izdanju “Bonggite”, prvom sa Rondovićevom, našlo se 14 numera, a album je već dobio pozitivne recenzije iz Meksika, Francuske i Njemačke od web-sajtova koji se bave sintvejvom i bliskim žanrovima.

“Ovaj album je specifičan po tome sto njeguje retro-zvuk i retrofuturističku estetiku iz 70-ih i 80-ih godina prošlog vijeka. Proces rada na ovom albumu je bio veoma intezivan, samim tim i uzbudljiv. U kontinuitetu smo radili na njemu skoro godinu dana, a u finalnoj fazi smo praktično nedjelju dana bili zatvoreni u studiju i od jutra do mraka radili na pjesmama”, prisjeća se pjevačica.

Ona je objasnila da se ovim izdanjem zaokružuje trilogija i da će se u narednom periodu “Bonggita” kao grupa posvetiti drugačijim tematikama u istoj estetici. Sastav je ubrzo nakon objavljivanja “Apoptosisa” imao i nastupe po Srbiji, a Rondovićeva se nada da će biti uskoro u prilici da muziku koju je radila sa kolegama predstavi i u Crnoj Gori.

U međuvremenu, grupu koja očigledno ima ambiciju da komunicira sa publikom na svjetskom nivou očekuje i koncert u SAD.

“Nastupali smo na festivalu pod nazivom “Dev9t” u Beogradu i to je bio moj prvi nastup sa “Bonggitom”. Imamo i zakazan koncert u Njujorku, na festivalu “Synthwave”. Ako nas crnogorska scena prihvati i podrži rado ćemo doći i nastupati”, kazala je pjevačica.

Ona je najavila i da da će se “Bonggita” uskoro baciti na izradu prvog spota sa izdanja “Apoptosis” za pjesmu “Ensorcalled”, a za dalje trenutno planova nema, već će pustiti da se stvari odvijaju svojim tokom

“Plan je da nema plana (smijeh). Dalji planovi su svakako takvi da ćemo da radimo na još pjesama, naravno spremamo se i za spot, a onda i za spotove”, dodala je Rondovićeva.

“Pozorište mi je druga kuća”

Ona je još kao tinejdžerka bila zaštitni znak i favorit publike u grupi “Shin-ei” sa kojom je objavila album “Oprostite što nam je dobro” i učestvovala na takmičenjima “Borba bendova” i “Royal Fest”, a nakon što je bend prestao da radi ostala je posvećena umjetnosti

“Čini mi se ponekad kao da je “Shin-ei” i dalje aktuelan, često ga ljudi pominju i nekako mi je i drago zbog toga. Nakon njega svakako sam nastavila da se bavim muzikom. Diplomirala sam kao inženjer scenskog dizajna, i pozorište i film su mi postali druga kuća. Interesantno je to što se pojavljujem kao prvi i jedini građanin sa tim zvanjem u Crnoj Gori. Trenutno radim na teritoriji Srbije a povremeno i šire od Balkana, pa se nadam da ću i u svojoj zemlji brzo biti pomenuta pod tim zvanjem”, zaključila je pjevačica.

Bonus video: