"Zlatna pahulja": Prva nagrada za "Uspavanku"

Svojevrsni pečat festivalu je dao koreografsko muzički performans koji je na gradskom trgu izvela plesna grupa „Pahulje“ čiji koreograf je Aida Omeranović
205 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.03.2012. 08:08h

Prvu nagradu na 19. festivalu pjesme za djecu „Zlatna pahulja“, koja je sinoć održana u Rožajama, dobila je Dragana Mihajlović Bokan koja je komponovala „Uspavanku“.

Pjesmu je izvela Darja Lazarenko iz Tivta koja je proglašena najboljim izvođačem na crnogorskom dijelu manifestacije. Pobjednička pjesma je dobila i nagradu za aranžman koji potpisuje Ognjen Cvetić.

Frenki Bogićević je osvojio drugu nagradu za kompoziciju numere „Za Elizu“ koju je izvela Anja Jovanović i dobila drugu nagradu za interpretaciju.

Trećenagrađenu „Milicu“ komponovao je Milan Petrović, a otpjevao Haris Kalač iz Rožaja.

Treća nagrada za interpretaciju otišla je u ruke Lare Dragović iz Podgorice koja je izvela pjesmu „Svijet se ljepšim čini“.

Nagradu za najbolji tekst „Dragan Radulović“ dobio je Milan Minja Perić za pjesmu „Hajla“ koju je otpjevala Milica Pejović iz Podgorice.

Festival je otvorio gradonačelnik Nusret Kalač.

Program su izvanredno vodili glumac Gradskog pozorišta iz Podgorice Dejan Đonović i Katarina Bogićević.

Svojevrsni pečat festivalu je dao koreografsko muzički performans koji je na gradskom trgu izvela plesna grupa „Pahulje“ čiji koreograf je Aida Omeranović.

Preko „led sistema“, po prvi put, „Zlatnu pahulju“ su okupljeni mogli da prate i na gradskom trgu, dok su posjetioci u Sali vidjeli dešavanja vani.

Večeras će se održati internacionalno veče „Zlatne pahulje“ na kojem će nastupiti djeca iz 10 evropskih zemalja, kao i troje prevoplasiranih u nacionalnom dijelu programa.

Galerija

Bonus video: