U Baru počelo dvanaesto Ljeto sa zvijezdama

Na Šetalištu kralja Nikole sinoć je započela serija koncerata TO Bar na otvorenom tokom ljetnje sezone
391 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.07.2018. 10:38h

U organizaciji TO Bar i NVO Sinteza, na Šetalištu kralja Nikole sinoć je održan drugi koncert manifestacije “Party bus”, koji je ujedno otvorio XII "Ljeto sa zvijezdama", seriju koncerata TO Bar na otvorenom tokom ljetnje sezone.

Otvaranje koncerta pripalo je podgoričkom bendu Parampaščad koji je svoj set odsvirao energično, za što je i zasluženo nagrađen aplauzima gledalaca. Na scenu na početku Šetališta potom su izašli beogradski hip hop hitmejkeri Bad Copy, čiji su hitovi izazvali reakcije mlađeg dijela publike, a u minut do ponoć, binu su preuzeli veterani klasik rok žanra na prostoru bivše Jugoslavije, članovi niškog benda Kerber.

Gale i drugari su još uvodnon numerom - „Bele utvare“ iz 1983, najavili publici da će njihov set biti oslonjen na provjerene hitove iz osamdesetih godina prošlog vijeka: punih 90 minuta nizali su se redom “Nebo je malo za sve“, „Na raskršču“, „Čovek od meda“, „Bolje da sam druge ljubio“, "Hajde da se volimo“, „Mama tata“... zaključno sa „Ratnim igrama“, a na repertoaru su bile i dvije nove numere.

Tokom svirke, bend je uputio i dva posebna pozdrava - za veoma aktivne učesnike 'šutke' ispred bine, kakva do sada nije viđena na „Ljetu sa zvijezdama“, ubrzana je „Igraj sad“, a starog druga i kolegu Sanča iz barskog „Ružinog trna“, Gale je pjesmom „Mezimac“ podsjetio na druženje i nadmetanje na čuvenom Omladinskom festivalu u Subotici 1983, gdje je Kerber trijumfovao baš ovim hitom.

XII Ljeto sa zvijezdama Turističke organizacije Bar trajaće svakog narednog petka, sve do 24. avgusta. Za 13. jul su spremni Viva vox, hor Antivari Musica, sopran Aleksandra Vojvodić Jovović i dirigent Miro Krušćić, a za 20. jul Indira Forza, bivši vokal Kolonije, te Andrea Demirović i Academia.

Novitet ovog ljeta je i Rok opera koju TO Bar sprema sa Barskim ljetopisom, uz učešće novosadskog Big benda, hora i orkestra novosadskog SNP-a 27. jula.

Aco Pejović i Padrino bend nastupaju trećeg avgusta, desetog avgusta Neverne bebe i Grim, 17. avgusta Adil i Dino Beharović bend, a program zatvaraju 24. avgusta Lexington i Academia.

Galerija

Bonus video: