Draško Đukić: Iznenadiću publiku a kako, vidjećemo

Prošlogodišnji pobjednik muzičkog takmičenja "Let ka zvijezdama" privodi kraju snimanje albuma prvijenca
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.05.2013. 18:05h

Pobjednik prvog serijala Let ka zvijezdama Draško Đukić konačno privodi kraju snimanje svog prvijenca, koje je osvojio kao nagradu u tom muzičkom takmičenju.

"Dobro ide za sad, skoro sve smo snimili. Ostalo nam je, po mojoj procjeni, još možda dva-tri dana rada kako bi se snimile gitare na nekim kompozicijama i da se odradi produkcija", ističe za Vijesti Đukić.

Na albumu će se, kako nam je rekao, naći osam pjesama, a autor svih je upravo Đukić. Kako mu je ovo bilo prvi put da snima, a ujedno i piše i komponuje, pitali smo ga da li mu je to sve palo teško.

"Pa i nije toliko s obzirom na to da su neke od tih kompozicija stare i po četiri godine. Mada, ima i onih koje su nastale prije nekih sedam-osam mjeseci i rađene su namjenski za album. Među autorskim pjesmama imam i one koje sam radio za bend sa kojim sam nastupao po Novom Sadu. Međutim, one se ipak neće naći na albumu. Kada sam stvarao pjesme najbitnija mi je bila melodija, ona je ostajala, a tekstove sam i mijenjao", priznaje Đukić koji je uvijek svojim odabirom pjesama iznenađivao sve one koji su prošle godine pratili Let ka zvijezdama.

Na albumu će se naći osam pjesama, a autor svih je Đukić

Zato je i odbio da poznati crnogorski autori rade za njegov prvijenac, što je bio dio nagrade za pobjednika, već je odlučio da sam bude zadužen za pjesme.

On se nada da će svojim albumom opet uspjeti da iznenadi crnogorsku javnost.

"Iznenadiće se, samo ostaje da vidimo, pozitivno ili negativno. Ludi koji su album do sada čuli uglavnom su imali riječi hvale. Međutim, veoma je teško pričati o pjesmama i kakve će biti dok smo još u procesu stvaranja. Mnogo će biti lakše razgovarati na tu temu kad album izađe i pjesme se zavrte", objašnjava Đukić.

Na pitanje hoće li biti i bržih pjesama na albumu, Đukić je odgovorio potvrdno.

"Biće, mada ne znam koliko će biti baš brže, prije bih upotrijebio termin ”jače”", dodaje on.

Još mu nije poznato kad će album ugledati svjetlo dana, kao ni ko će biti izdavač, ali je siguran da do njegovog objavljivanja više neće puštati singlove.

"Vjerovatno ću, kad objavim album, snimiti i neki spot, jer sad upravo zahvaljujući Internetu i YouTube sajtu muzika na drugačiji način dolazi do publike. Više se ne sluša, već se i gleda", smatra on.

Iako su pjesme skoro pa završene, Draško ih još ne izvodi na svojim nastupima.

"Tek pošto se objave, izvodiću ih na svirkama i to najvjerovatnije sa bendom, jer tako bolje zvuče", obećava Đukić.

Nema više singlova

Jednu od numera sa predstojećeg albuma nazvanu “37” muzičar je već premijerno izveo i to u finalu nedavno održanog drugog serijala “Leta ka zvijezdama”.

"To će nakon “Intra” u kojem će biti malo teksta iz pjesme “12 koraka”, sa kojom sam prošle godine učestvovao na Sunčanim skalama, biti druga pjesma na albumu. Ne znam kakav je ostavila utisak na publiku, možda je i matrica u samoj emisiji bila previše tiha, pa nije zazvučala kako sam očekivao. Međutim, sad mi je najbitnije da završim pjesme, to mi je glavna preokupacija", priznaje on.

Galerija

Bonus video: