Održavanje "Skala" pod znakom pitanja: Stiglo 210 pjesama

"Iznenađeni smo koliko su nam nekvalitetne pjesme poslali pojedini popularni pjevači", kaže Bučevac
7 komentar(a)
Ažurirano: 08.05.2013. 20:11h

Konkurs za ovogodišnje, deventaeste po redu “Sunčane skale” je završen, ali je održavanje festivala koji je planiran za 29. jun na platou ispred hotela Plaža i dalje pod znakom pitanja.

"U velikom smo problemu jer do početka sljedeće nedjelje treba da platimo tehkniku i binu, što znači da ukoliko do tada Opština Herceg Novi ne uplati sredstva koja su precizirana ugovorom, bojim se da će se ova priča loše završiti. Ostavljeni smo kao na pustom ostrvu, pa kako se snađemo", požalio nam se direktor festivala Slobodan Bučevac koji je dodao da za festival vlada veliko interesovanje, i kada su pjesme u pitanju i kada se radi o televizijama koje bi ga prenosile.

"Javilo nam se preko 20 televizija koje bi uživo prenosile festival, 30 operatera kablovskih bi ga takođe emitovali, tako da bi bio pokriven čitav svijet. To je fantastična reklama za Crnu Goru i mislim da je propustiti takvu priliku stvarno greota. Čak su i pritisci izvođača i autora veliki. Recimo, samo iz Njemačke je prijavljeno 20-tak kompozicija i to imena koja nešto znače na njihovoj sceni", tvrdi Bučevac i dodaje da su i poznati ex-YU izvođači poželjeli da učestvuju na ovogodišnjim Skalama.

"Iznenađeni smo koliko su nam nekvalitetne pjesme poslali pojedini popularni pjevači. Ne želim da ih imenujem, jer smo još u fazi preslušavanja, ali će vjerovatno neki od njih otpasti jer želimo da na festivalu imamo što bolje pjesme, a ne imena sa lošim kompozicijama", priča Bučevac i ističe da su mnogi danas veliki pjevači počeli karijeru na Skalama.

"Kada su kod nas pjevali Toše Proeski, Emina Jahović, Sergej Ćetković, Vlado Georgiev, nijesu bili zvijezde, već početnici. I tada smo znali da prepoznamo kvalitet i želimo da nastavimo sa tom tradicijom da guramo kvalitetne pjesme. To nam je uvijek bila vodilja", dodaje Bučevac.

Ove godine na konkurs za Pjesmu ljeta stiglo je, kaže, 210 pjesama. Kako tvrdi on, stiglo im je još toliko “po inerciji” i za “Nove zvijezde”, takmičenje neafirmisanih izvođača, koje ove godine neće biti održano. O proširenju festivala za sada ne razmišljaju, jer nemaju dovoljno sredstava ni za planirano jedno veče.

"Stigle su nam pjesme sa raznih strana Evrope i zadovoljni smo kvalitetom. I dosta autora iz Crne Gore nam je predalo pjesme. Najveći posao obavljamo ovih dana, treba sve to preslušati i napraviti spisak učesnika, pogoditi ukus publike, ali imati i kvalitet, što nimalo nije lak zadatak", objašnjava Bučevac i najavljuje spisak učesnika ovogodišnjih Skala za sredinu sljedeće nedjelje.

Galerija

Bonus video: