spremni za eurosong

Who See i Nina Žižić otputovali u Švedsku

“Vala kad je mogla Marija Šerifović da dovede Eurosong u Srbiju, može i ova mala Nina kod nas”
92 pregleda 21 komentar(a)
Ažurirano: 21.02.2019. 16:23h

Skromno, bez direktora i pompe, ali sa viškom prtljaga, riječi su kojima se mogao opisati današnji ispraćaj naših predstavnika, Marija Đorđevića Noyza i Dejana Dedovića Dede iz klape Who See i Nine Žižić u Malme na predstojeći Eurosong.

Okupljanje je bilo u 13 časova ispred zgrade RTCG-a, a na put je krenula mala, ali odabrana ekipa na čelu sa šeficom delegacije Lidijom Backović i PR-om Sabrijom Vulićem. Pored njih, za Švedsku su otputovali još i Zoran Marković Zonjo koji će u Malmeu obavljati ulogu režisera, kao i kamerman RTCG.

I dok se Zonjo žalio na “ukočen vrat”, u pozadini se mogla čuti prognoza jednog od zaposlenih u kafeteriji RTCG-a:

“Vala kad je mogla Marija Šerifović da dovede Eurosong u Srbiju, može i ova mala Nina kod nas”, komentarisao je on uz konstataciju da bi se “našlo i mjesto đe bismo ga organizovali”.

Za to vrijeme Deda, Nina i Zonjo pitali su se gdje je Noyz koji je posljednji stigao na mjesto okupljanja. Onda je uslijedilo ukrcavanje stvari, pa putnika u kombi, dok su se pratilje izvođača pitale “trebaju li za njima posipati vodu” i na taj način im poželjeti sreću na predstojećem takmičenju. Ipak, to se, makar uz kratak govor očekivalo od direktora RTCG-a Rada Vojvodića, koji se nije pojavio ni ispred svog radnog mjesta, ali ni kasnije na aerodrumu.

Stigavši na podgorički aerodrom, nakon što su izbacili kofere i kutije sa kostimima, uslijedilo je i slikanje sa crnogorskom zastavom, koju je za ovu priliku ponio najiskusniji kada je Eurosong u pitanju - Vulić. Nije čak bilo ni kolega muzičara koji bi ovom trojcu poželio “Srećno”, sem kompozitora Vlada Maraša, koji je u Golubovce stigao da na avion isprati ćerku.

"Evo biće kako sam došao da vas ispratim, ali milo mi je što sam tu", prokomentarisao je on pozdravljajući se sa Žižićevom kojoj je, kao i ostaloj ekipi poželio mnogo sreće na Eurosongu.

I dok su neobavezno ćaskali, na terminalu za čekiranje nastao je problem. Naime, naša delegacija iako mala, imala je višak stvari i to čak od 30 kilograma. Tako je većina morala na samom aerodrumu opet da se prepakuje. Problem je nastao i sa paketima u kojima su bili spakovani kostimi za njihov nastup.

"Da su nas na vrijeme obavijestili koliko nose, sigurno bi im kompanija izašla u susret", bila je sigurna jedna od stjuardesa, međutim na kraju su ipak sve uspjeli da riješe, i krenu za Švedsku.

Neke delegacije već su stigle u Malme, pa su tako danas već odradili probe predstavnici Austrije, Estonije, Slovenije, Hrvatske, Danske, Rusije, Ukraine i Holandije. Naši predstavnici, koji će bez obzira na plasman u Malmeu ostati do 19. maja, sjutra će od 10 časova imati prvu probu.

Režiser nastupa, Zoran Marković Zonjo ističe da je za Eurosong pripremio neočekivan nastup.

"Imaćemo i koreografiju i kostime. Trudili smo se da budemo drugačiji i kad je stilski pjesma u pitanju i kad je spot i evo osmislio sam i nastup za koji sam siguran da će biti drugačiji od ostatka Eurosonga. E, sad, oće li to prihvatiti kao pozitivno ili negativno to ćemo da vidimo", objasnio je Marković.

Naši predstavnici nastupiće 14. maja na prvoj polufinalnoj večeri.

Brus Li sa čačkalicama

Bez obzira na to što kada je broj pregleda na zvaničnoj Evrovizijskoj stranici u pitanju, Who See i Nina nemaju konkurenciju, na kladionicama i dalje ne stoje dobro. Iako su pali kada je u pitanju regionalna MTV top lista Domaćica, što se tiče kladionice tu su im šanse znatno bolje, pa su tako sa 30. pozicije došli do 25. To i dalje dovodi u pitanje njihov ulazak u finale.

"U odnosu na druge zemlje koje šalju ogromne timove, mogu samo da kažem sljedeće: to je kao da su svi uzeli teško naoružanje, a da mi u rukama imamo čačkalice. Ali, ako Brus Liju daš čačkalice, onda i to može da bude ubojito oružnje. Mislim da smo mi Brus Li", siguran je Marković.

Galerija