Mika Blu Smaldon i Ejsa Ajrons nastupili u Podgorici

Malobrojna publika se ponašala kao da je u pitanju neka "tezga" - tek s vremena na vrijeme bacajući pogled na improvizovanu binu
0 komentar(a)
Mika Blu Smaldon, Foto: Boris Pejović
Mika Blu Smaldon, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 01.05.2013. 11:20h

Sve što su Mika Blu Smaldon i Ejsa Ajrons, folk/kantri izvođači koji su preksinoć nastupili u podgoričkom "Soul 2 Soulu" u sklopu najave Underhill festa, tražili bila je tišina u publici.

Svoju priliku da animira publiku dobio je i Dražen Rakočević, nekadašnji frontmen podgoričke rok grupe “Junkie's Promise”

Ipak, skromnim i ćutljivim američkim gostima nije se ispunila želja, tokom njihovog nastupa malobrojna publika se ponašala kao da je u pitanju neka "tezga" - prisutni su pričali među sobom, tek s vremena na vrijeme bacajući pogled na improvizovanu binu, povremeno čak bukom nadglašavajući izvođače.

Nije djelovalo kao do ovo naročito smeta Ajronsu i Smaldonu koji su udubljeni u ono što najviše vole svirali kao da niko drugi na svijetu ne postoji. Svirka je počela iza 22 sata, a prvi je solo nastupio Smaldon.

Zvuk kakav je predstavio u svom samostalnom setu bio je ono što se moglo očekivati i tokom ostatka večeri - lagane, melanholične, nenametljive i često spore numere sa svega nekoliko, mrvu bržih izuzetaka.

Uslijedio je polučasovni nastup Ajronsa koji je svoj set posvetio Čak Norisu, na konto njegovog oduševljenja vicevima da poznati američki glumac i nepresušna inspiracija za brojne šale na Cetinju ne radi ništa, a na Zabjelu radi što mu se kaže. - Prvi put čujem viceve gdje je Čak Noris pobijeđen- rekao je kroz smijeh ranije Ajrons, kada je ih je čuo.

"Lijepo je biti ponovo u Podgorici, pola sata od našeg prošlog dolaska. Sljedeći set bih posvetio Stivenu Sigalu"

Svoju priliku da animira publiku dobio je i Dražen Rakočević, nekadašnji frontmen podgoričke rok grupe “Junkie's Promise”, koji je najavljen kao specijalni gost, a svirao je obrade Velvet Undergounda, Rolling Stonesa i svoje numere.

"Ovo je najčudnija svirka koju sam u životu vidio i htio sam da dam svoj doprinos", kazao je po završetku nastupa.

Zatim su se na binu vratili Smaldon i Ajrons i ovog puta zajedno nastupili.

"Lijepo je biti ponovo u Podgorici, pola sata od našeg prošlog dolaska. Sljedeći set bih posvetio Stivenu Sigalu", u šali je poručio Ajrons. Dio publike napustio je lokal i konačno je zavladala pomenuta tišina, koja je dozvolila onima koji su došli, prije svega, zbog muzike da uživaju u njoj bez problema do kraja večeri.

S.S.

Bonus video: