Miror: Može li "Igranka" pokoriti Evropu

Pjesma vas postupno uvodi na mjesto koje liči na klasični noćni klub u Istočnoj Evropi, pod uslovom da nijeste odustali od pjesme odmah na početku, piše Miror
11 komentar(a)
Ažurirano: 01.05.2013. 09:12h

Crnogorski fudbalski tim stoji između Engleske Roja Hodgsona i Svjetskog kupa, ali da li će balkanska zemlja biti iste snage i na predstojećem Eurosongu, koji će biti održan sredinom Maja u Švedskoj, pita se britanski magazin Miror.

U tekstu se podsjeća da je Crna Gora, od referenduma 2006. godine, pet puta nastupala na evropskom muzičkom festivalu ali da nikada do sada nije uspjela da se probije do finala.

"Crnogorski hip-hop duet Who See se nada da će napraviti evrovizijsku istoriju za svoju zemlju", navodi Miror na svom internet portalu, gdje posjetiocima nudi da odgledaju spot za "Igranku" i daju vlastitu ocjenu. Mirorova ocjena je šest.

Miror navodi da su članovi grupe Who See, Dedduh i Noys, i od ranije snimali te da su prvi crnogorski bend nominovani za nagradu MTV EMA. Ističe takođe da njih dvojica nijesu samo muzičari, jer Dedduh radi u prodavnici igračaka dok Noys ima studio za grafički dizajn.

Miror podsjeća da je muziku za "Igranku" radio Đorđe Miljenović, poznatiji kao Wikluh Sky i pita se da li mogu uspjeti na ovogodišnjem Eurosongu.

"Tamo je zasigurno mjesto za hip-hop, ali da li je i Evrovizija pravo mjesto za to", dodaje Miror.

Ocjenjuje se da su vokali u pjesmi zanimljivi sa dubokim muškim i snažnim ženskim glasom, potpomognutim horom.

"Pjesma vas postupno uvodi na mjesto koje liči na klasični noćni klub u Istočnoj Evropi, pod uslovom da nijeste odustali od pjesme odmah na početku, kada gruvanje uleti", navodi Miror.

Mnogo toga, kako se dodaje, može poći naopako na sceni. "Repovati loše uživo nije baš lijepo", zaključuje Miror.

Galerija

Bonus video: