"Buka" je prvi muzički časopis u Crnoj Gori

Po uzoru na poznate svjetske časopise ovaj časopis se bavi globalnim fenomenom tzv. urbane kulture
3 komentar(a)
Ažurirano: 30.04.2013. 14:31h

Prvi muzički časopis u Crnoj Gori pod nazivom "Buka" promovisan je sinoć u Montenegro pubu u Podgorici.

Veliki broj posjetilaca imao je priliku da dobije primjerak časopisa, a prvi utisci su veoma pozitivni. Jedinstveno je mišljenje da je jedan takav časopis trebao crnogorskom medijskom tržištu, saopštili su organizatori.

"Časopis aktuelizuje savremeni muzički trenutak kod nas, imajući u vidu prije svega urbanu, alternativnu muzičku scenu, ali se bavi i temama koje obuhvataju muziku i izvođače iz raznih krajeva svijeta. Pored muzike "Buka" se u dobroj mjeri bavi i temama iz oblasti kulture, umjetnosti, alternative…", kazao je programski direktor Peđa Zečević i dodao da po uzoru na poznate svjetske časopise ovaj časopis se bavi globalnim fenomenom tzv. urbane kulture.

Kroz detaljne priče o legendama muzičke scene, ali i umjetnosti i kulture uopšte i ekskluzivne intervjue, jedinstvene prikaze i kritike aktuelnih dešavanja kao i sjajan izbor knjiga, filmova i filmske muzike, kako je izjavila ekipa "Buke", trudiće se da opravdaju povjerenje velikog broja kulturnih poslenika koji su u tom projektu prepoznali kvalitet.U prvom broju "Buke" čitaoce očekuju intervju sa Bjesovima, priče o podgoričkom bendu Zoon politikon, nikšićkom pank sastavu DST i Luci Berane, Feli Kutiju, Kventinu Tarantinu, Irskoj muzici, fudbalskom klubu Liverpul i mnoge druge teme. Cijena časopisa je dva eura.

Na promociji u Montenegro pubu izvedena je predstava "Sve je to cool", te otvorena izložba fotografija Dada Petrića. Predstava "Sve je to cool" se takođe bavi aktuelnim muzičkim trenutkom u Crnoj Gori i nedostatkom uslova za razvoj talentovanih mladih ljudi.

Sa predstave "Sve je to cool"

Izložba fotografija Dada Petrića se može pogledati u Montenegro pubu narednih desetak dana.

Fotografija Dada Petrića

Bonus video: