Milan, Mila i Elda: Finale je za nas veliki uspjeh

Finale Leta ka zvijezdama održaće se u ponedjeljak 29. aprila sa početkom od 20.10 na Prvom kanalu RTCG, a pobjednik dobija pet hiljada eura i album
102 pregleda 10 komentar(a)
Let ka zvijezdama, Foto: RTCG
Let ka zvijezdama, Foto: RTCG
Ažurirano: 27.04.2013. 20:08h

Bliži se kraj drugog serijala Leta ka zvijezdama, a pet finalista muzičkog takmičenja RTCG spremno će dočekati posljednji okršaj. Juče smo predstavili finalistkinje Lidiju Kordić i Jovanu Ćupić, a o tome kako vide svoje učešće u ovogodišnjem muzičkom šou danas su pričali Milan Bukilić, Mila Nikić i Elda Kurtagić.

Svi naši sagovornici tvrde da su zadovoljni i tim što su stigli do finala i da je to za njih uspjeh.

"Od početka takmičenja nadala sam se finalu, iako sam bila svjesna činjenice da je konkurencija jaka. Sad više ne znam šta da očekujem, s obzirom na to da sve zavisi od publike", povjerila nam se Mila Nikić.

Ranije pjevala samo kroz kuću: Mila Nikić

Na pitanje da li smatra da bi imala više šanse za pobjedu da odluku o pobjedniku donosi žiri, odgovorila je:

"Mislim da bih, upravo zbog toga što sam u polufinalu poslije Ognjena koji je ispao, imala najmanje glasova publike, dok mi je žiri dao bonus. Uvijek sam od članova žirija dobijala pohvale, tako da sam sigurna da bi bilo potpuno drugačije da oni odlučuju. Ali, ništa to ne mora da znači", kaže Nikić.

I jedini muški finalista, Milan Bukilić je poput Mile, od početka priželjkivao finale.

Milan Bukilić

"Potajno sam priželjkivao finale, što mislim da je bio u startu san svih nas. Međutim, već kada sam vidio koliko je jaka konkurencija, nijesam vjerovao da mogu da stignem toliko daleko", priznao je Bukilić, dodajući da kao svoje najveće konkurente još u startu, između ostalih vidio Jovanu Ćupić i Milu Nikić.

"Smatrao sam da će do finala dogurati Stevan Tomašević, Vuk Mijović i mnogi drugi, jer zaista je svaki takmičar bio dobar", objašnjava on.

O konkurenciji u startu nije razmišljala Elda Kurtagić, a nije se opterećivala ni plasmanom u finale.

"Svaki put mi je cilj bio da odem korak dalje, da prođem u sljedeći krug. Nijesam ni razmišljala o mogućnosti da dođem do finala", otkriva ona, a na pitanje da li očekuje pobjedu, odgovara:

"Za sad mi je cilj da uđem u top tri, a tek pošto bi se to desilo, onda bih razmišljala o pobjedi", tvrdi Kurtagić.

Cilj joj je ulazak u top tri: Elda Kurtagić

Ona je široj javnosti poznata po učešću na dječijim festivalima na kojima je osvajala nagrade.

"Nakon objavljivanja CD-a sa dječijim pjesmama sa kojima sam nastupala na festivalima, napravila sam pauzu. Čak sam i upisala Gimnaziju misleći da se više neću baviti muzikom. Međutim shvatila sam da je muzika moj život, da želim da se bavim muzikom, da to volim", ističe Elda, dodajući da joj je iskustvo pomoglo da se slobodnije osjeća na sceni.

I Milan ima iskustva kad su dječiji festivali u pitanju.

"Takođe mi je pomoglo i to što sam učenik muzičke škole. Mada, ima takmičara koji i bez muzičkog obrazovanja zvuče odlično", smatra Bukilić.

Ističe da mu je veoma prijala podrška profesora, koji su imali razumijevanja kad je pravdanje časova u pitanju, ali su znali da mu udijele i po koji savjet.

Za razliku od njih, iskustvom na sceni ne može se pohvaliti Mila Nikić, kojoj je Let ka zvijezdama pomogao da usavrši svoj talenat.

"Ranije sam pjevala samo kroz kuću, a učešće u Letu mi je prvo takmičenje i zaista veliko i nezaboravno iskustvo", otkriva Mila koja bez obzira na neiskustvo, zna da vlada scenom što objašnjava da se “čovjek prosto rodi s tim”. Kaže da su joj najveća podrška, ali i kritičari majka, tetke i nekoliko drugarica. Zadovoljna je koliko je naučila što se pjevanja tiče, učestvujući u ovoj emisiji.

"Najviše sam naučila kad bismo od članova žirija dobijali zadatke, jer nam je mnogo lakše bilo kad smo sami birali pjesme", sigurna je ona.

Lidija i Jovana nisu opterećene plasmanom: I ovo je veliki uspjeh >>>

I Elda je zadovoljna napretkom.

"Uspjela sam da pored usavršavanja same tehnike pjevanja, proširim i opseg glasa", pohvalila se Elda.

Od šest momaka, koliko ih je ušlo u top 19, samo je Bukilić uspio da se plasira u finale. I prošlogodišnji pobjednik Leta Draško Đukić bio je jedini momak u finalu.

"Svakako da to smatram prednošću, ali se ne opuštam. Publika je ta koja odlučuje pobjednika, a ja ću iz sebe izvući maksimum", obećava on.

Finale Leta ka zvijezdama održaće se u ponedjeljak 29. aprila sa početkom od 20.10 na Prvom kanalu RTCG, a pobjednik dobija pet hiljada eura i album.

Bonus video: